Naslovnica Naslovnica Održana godišnja Skupština RK Orahovica

Održana godišnja Skupština RK Orahovica

1388


Sinoć su redovnu godišnju Skupštinu održali članovi RK Orahovica. Skupštini su osim, gotovo svih prvotimaca, te njihovog trenera Zorana Ugljanca, nazočile i predstavnice kadetske momčadi, te novoustrojene ekipe kadetkinja, a Skupštinu su pozdravili i orahovačka gradonačelnica Ana Marija Petin, te Darko Žužak, zamjenik župana Virovitičko-podravskog.
Predsjednik kluba Samir Šahinović, podnoseći izvješće o radu za proteklu godinu, kazao je kako je sezona 2016./2017. bila sezona konsolidacije kluba, kako u radu s prvom ekipom tako i u daljnjem poboljšanju rada s najmlađim članovima.

  • U sezonu smo krenuli s istim igrački kadrom uz poneko pojačanje, da bi na koncu uz kvalitetan rad osvojili drugo mjesto, što nam je donijelo poziv za Igranje u Drugoj ligi. Stvorili smo i kadetsku momčad, koja se već natječe, no nedostaje nam kvantiteta, jer bez mladih, nema prve momčadi i budućnosti kluba. Prije mjesec dana oformili smo i žensku kadetsku ekipu, a ja se madam da ćemo do proljeća uspjeti ubaciti u koju od liga ali van konkurencije – rekao je Šahinović zaključivši kako mu je drago da je sezona završena pozitivno bez dugova niti po jednoj osnovi, što je potvrdilo i izvješće tajnika-blagajnika Alena Šahinovića.


Trener Zoran Ugljanac kazao je kako je klub preuzeo u sezoni 2016./2017., rekavši kako je cilj za prvu sezonu bio ispunjen.

  • Imali smo par kikseva, i samo zato nismo osvojili naslov prvaka, ali drugo mjesto bilo je dovoljno da smo danas tu gdje jesmo. U toj sezoni osvojili smo bodova, kao nikada do tada. Kroz momčad je prošlo dosta mladih igrača, i oni su danas okosnica kadetske ekipe. Broj aktivnosti bio je oko 120, a kruna svega toga bila je utakmica s Nexeom u Orahovici – kazao je Ugljanac, zaključivši kako polusezona u Drugoj ligi nije bili na visini jer su , obveze prema poslu i školi igrača, bile nepremostivi problemi.
  • Nazočna na Skupštini, gradonačelnica Petin, pohvalila je rad RK Orahovica, rekavši kako joj je rukomet posebno drag sport:


    – Moja djeca su u rukometu, i zato taj sport nosim u srcu.Pomno pratim rad svakog sportskog kluba pa tako I Vaš. Čestitam na radu I trudu svima od igrača, čelnika kluba pa do igračica koje su došle u klub. Znate da su donacije za sport u narednoj godini povećane i svakako da će jedan dio tog novčanog kolača pripasti i Vama. Nadam se da ćete uspjeti izboriti ostanak u Drugoj ligi, koju Orahovica a i vaš klub, zaslužuju. Grad će vam biti od pomoći, pa ćemo zajedno pokušati rukomet u Orahovici podići na još veću razinu – rekla je gradonačelnica Petin.

    Opširnije s ove Skupštine, moći ć te poslušati u programu Radija Orahovice 08.siječnja u Štoperici, sportskoj emisiji.