Naslovnica Događanja U novu godinu s puno optimizma uz glazbu i vatromet

U novu godinu s puno optimizma uz glazbu i vatromet

1531

 

Brojimo zadnje dane tekuće godine i pokušavamo zbrajati sve ono čime smo ju obilježili. I većina nas će zacijelo s malodušjem zaključiti da bismo ju rado zaboravili. Zbog toga ćemo bar pokušati u novu godinu ući s novim nadama da će konačno prestati onaj tijek vremena u kojem je svaki novi dan bio teži od prethodnog. Na prekretnici dviju godina zbog toga ćemo posegnuti za optimizmom i velikom željom da nam se nadanja bar dijelom ostvare. Kakva god bila godina na izmaku ,zadnji dan stare godine (možda baš i zbog sreće što prolazi) sa sobom će donijeti i dobro raspoloženje.

Uz brojne kućne dočeke nove godine i dočeke u ugostiteljskim objektima, i ove će godine biti organiziranih dočeka nove godine na našem području.

Prva će novu godinu čekati djeca Orahovice, za koju je, kao i prošle godine, doček organiziran već danas (subota). Ove godine djeca će se okupiti u bivšoj Kino dvorani, a program Dječjeg dočeka nove godine počet će  u 16,00 sati.

U silvestarskoj noći bit će ispunjeni i trgovi u Orahovici, Crncu i Čačincima na kojima će se građani okupljati radi čestitanja i uživanja u vatrometima.

U Orahovici će program dočeka na središnjem trgu početi u 21,00 sat ,uz glazbu Igora Delača i “Aura banda”. U prvim minutama nove godine sugrađanima će se obratiti gradonačelnica Ana Marija Petin novogodišnjom čestitkom, a svi će moći uživati u novogodišnjem vatrometu.

U Općini Crnac doček nove godine u mjesnom domu u Crncu organizira tamošnja udruga žena. Načelnik Općine, Mato Damjan, koji će građanima Općine Crnac uputiti novogodišnju čestitku, najavljuje i vatromet u središtu Crnca.

I u Čačincima je organiziran doček nove godine: Čačinčani će ju imati priliku dočekati u mjesnom domu na Trgu dr Franje Tuđmana, uz glazbu “Čačinačkih tamburaša”. (fotografija: Vladimir Grgurić)