Naslovnica Čačinci Održana Skupština LAGA Papuk

Održana Skupština LAGA Papuk

698

Pod predsjedanjem Mirka Mališa, sinoć je u Čačincima održana 11. Skupština Lokalne akcijske grupe Papuk. Nakon što se ustanovilo da Skupština nema natpolovičnu većinu, predsjedavajući Mališ kazao je nakon stanke da je po statuu Laga, dovoljno 15% nazočnih članova Skupštine kako bi sve Odluke bile pravovaljane.
Nakon razrješnice nekoliko članova Upravnog i Nadzornog odbora, prišlo se izboru novih, no prijedlog nije zadovoljio gradonačelnicu Orahovice, koja je nakon stanke od 15 minuta predložila nove kandidate. Većinom glasova na koncu su ipak izabrani prvotni prijedlozi, pa su u Upravni odbor Laga imenovani ispred NK Crnac Dragan Pavoković, Tamara Prelog kao članica Udruge Streličara grofa Jankovića iz Čačinaca, Rajka Abramović kao predstavnica zdenačke udruge Rukotvorine te ispred NK Sloga Zdenci, Željko Kiris, U novom Nadzornom odboru sjedit će ispred udruge osoba s invaliditetom Orahovica. Vesna Petričević, Saša Obradović kao predstavnik Poljoprivrednog gospodarstva Momo i Mirko Krolo ispred OŠ Antun Gustav Matoš Čačinci.
Gradonačelnica Orahovice Ana Marija Petin izrazila je nezadovoljstvo načinom na koji se vodi Lokalna akcijska grupa, rekavši kako većina troškova, u iznosu od 154 700 kuna, odlazi na plaću jedinog uposlenika, koji ne radi kvalitetno svoj posao, zaključivši kako će Grad Orahovica kao najveći financijer preispitati svoju ulogu u grupi. Čelnici Laga, Mališ i Rister, odgovorili su gradonačelnici Orahovice kako su planovi rada i financijski planovi za naredno razdoblje rađeni u skladu s Europskim propisima, te kako Lag radi poslove za koje je zadužen.
Žučna rasprava povela se i oko donošenja Odluke o nemogućnosti pristupanja fizičkih osoba u Lokalnu akcijsku grupu. Ana Marija Petin kazala je da će Lag Papuk biti jedini u Hrvatskoj koji će ljudima koji žele platiti članarinu i raditi u Lagu, biti zabranjeno pristupanje istom.
Na koncu Skupštine donesena je Odluka o visini članarine za 2018,. godinu koja ostaje ista kao i tijekom ove godine, a Usklađen je i Statut s uredbama Europske unije.