Naslovnica Kultura Mirko Kufner ostao na čelu Pauka

Mirko Kufner ostao na čelu Pauka

1942

Mirko Kufner vodit će udrugu Pauk I u naredne dvije godine, središnja je vijest s izborne Skupštine ove udruge, održane u petak. Osim predsjednika Kufnera, za novog dopredsjednika izabran je Denis Podić, blagajničko likvidatorske poslove obnašat će Sonja Matić, dok je za novu tajnicu udruge izabrana Anamarija Miloloža. Robert Kovač, Tonka Špoljar i Andrea Pavić birani su u Sud časti.

U podnesenom izvješću o radu, koja je jednoglasno usvojeno, moglo se čuti, kako je udruga Pauk postala vrlo bitan čimbenik, kulturnih i glazbenih zbivanja u Gradu Orahovica. Govorio je Kufner o izložbi i reviji nakita Arsor, akustičnim večerima pod zvijezdama, otvorenim vratima Udruge, Paučini, filmskim projekcijama, ali i o aktivnom sudjelovanju Udruge u gradskom životu, zaključivši kako je suradnja s gradskim strukturama na visokoj razini. U planu rada za naredno razdoblje Kufner je naglasio daljnje omasovljenje članstva, organizacija velikih glazbenih projekata, a jedan bi trebao saživjeti već ovoga ljeta.
Skupštinu udruge Pauk pozdravio je i predsjednik udruge Red vitezova Ružice grada Vlado Grgić, koji je kazao kako je Pauk udruga koja Orahovici donosi novi image, svojim kvalitetnim i predanim radom.