Naslovnica Kultura U nedjelju 21. Crkvaračko prelo

U nedjelju 21. Crkvaračko prelo

1681

KUD “Crkvari” i ove godine, 21. godinu zaredom, organizira manifestaciju “Crkvaračko prelo” koja će ove godine biti održana u nedjelju, 17. prosinca, u športskoj dvorani.
Crkvaračko prelo je priredba koja promiče izvorno kulturno-povijesno nasljeđe šireg okruženja i prezentira kulturno i glazbeno stvaralaštvo Hrvatske. Na ovogodišnjem “Prelu” potvrđen je nastup nekoliko imena iz svijeta tamburaške glazbe, među njima: Stjepana Jeršeka Štefa, Cecilije, Adriane Baković, tamburaških sastava Kočije i Straviana …
Iz KUD-a “Crkvari”, organizatora “Crkvaračkog prela” upućen je poziv blizancima s područja Grada da dođu na ovogodišnje “Prelo” jer su za njih pripremljene posebne pogodnosti: za blizanačke parove osiguran je besplatan ulaz na priredbu, kao i besplatna večera po završetku priredbe. Svi blizanci koji u paru planiraju doći na “Crkvaračko prelo” svoj dolazak trebaju najaviti do subote, 16. prosinca, u hotelu Dukat ili telefonom na broj 401420.
Kako najavljuju organizatori, narednih godina će dan održavanja “Crkvaračkog prela” biti u Orahovici obilježavan i kao “Dan blizanaca”.