Naslovnica Događanja Adventska čarolija

Adventska čarolija

1326

U organizaciji Grada Orahovice i orahovačke Turističke zajednice, u Orahovici će se po prvi puta, od 15. do 31, prosinca, održati, kulturno-zabavno-turistička manifestacija, pod nazivom, Adventska čarolija. Tijekom 15 dana koliko će trajati, organizatori su priredili mnoštvo sadržaja, a sve će početi narednog petka, 15.prosinca, u 16,30 minuta zajedničkim kićenjem božićne jelke građana i čelnika grada. Istoga dana Orahovčane i njihove goste, na središnjem gradskom trgu, očekuju dva koncerta. Nastupit će Valentina i Vjekoslav Pavlović, i za kraj prvog dana virovitička Vatra. Iz programa, koji će se većinom odvijati na središnjem gradskom trgu, svakako treba izdvojiti nastupe mađioničarske skupine za djecu, puhačkog orkestra DVD-Orahovica, glazbene škole Slatina područnog ureda Orahovica, koncert klasične glazbe, programe kulturnoumjetničkih društava Orahovica i Crkvari. U organizaciji udruge Pauk i ove godine bit će održano Božićno rokanje, orahovački Vitezovi upriličit će Zimsku bajku, dok će članovi DPH Orahovica, po deveti puta sve sugrađane na Badnjak, počasti pečenim srdelama i kuhanim vinom. Iz programa orahovačke Adventske čarolije svakako treba izdvojiti i ovogodišnje Crkvaračko prelo, 30 jubilarni malonogometni turnir, posjet Lede-mede, disko večer na trgu, te dječji doček Nove godine. Osim Vatre, u Orahovici će tijekom “čarolije” još nastupati grupa Nola, Beta Sudar, Tamburaški sastav Šokci, i drugi.
Kulminacija prve orahovačke Adventske Čarolije zbit će se 31. prosinca na središnjem trgu, kada će Igor Delač i njegov Aura band uvesti Orahovčane, u nadamo se uspješniju i bolju 2018. godinu, uze neizostavan ponoćni vatromet.
Gradonačelnica Orahovice Ana Marija Petin, pozvala je danas sve sugrađane da se odazovu navedenim sadržajima i tako pokažu da Orahovica zna i može biti drugačija od ostalih.
Svi sadržaji Adventske čarolije su besplatni, a bit će popraćeni i bogatom gastronomskom ponudom orahovačkih ugostitelja.