Naslovnica Kultura “Ruksak(pun) kulture” u dječjem vrtiću “Palčić

“Ruksak(pun) kulture” u dječjem vrtiću “Palčić

1200

Dječji vrtić “Paličić” Orahovi jedan je od 32-ije predškolske ustanove kojima je Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo projekt prijavljen na natječaj za program “Ruksak (pun) kulture-umjetnost i kultura u vrtiću i školi za 2017. godinu”. Na natječaj su se prijavilo 93 predškolske ustanove, 224 osnovne i 39 srednjih škola, te četiri centra za odgoj i obrazovanje.
“Ruksak (pun) kulture” je program koji omogućava usvajanje i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima.
Program zajednički provode Ministarstvo kulture i i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.
U orahovačkom Dječjem vrtiću “Palčić”, po riječima ravnateljice Borislave Kordoš,odobreni program “Ruksak(pun) kulture” bit će realiziran sutra, kada će u Vrtiću gostovati kazalište “Mala scena” iz Zagreba s predstavom “Priča o velikom i malom”. Predstava je prilagođena uzrastu djece predškolske dobi, a uz priču o odnosu pojmova veliko i malo, koji će djeci usaditi i osnovne predmatematičke vještine kroz razumijevanje razlika veliko-malo, predstava nosi i poruke o prijateljstvu koje je moguće pronaći “tamo gdje ga najmanje očekujemo”.