Naslovnica Čačinci Župan Andrović danas posjetio tri OPG-a na području općine Čačinci

Župan Andrović danas posjetio tri OPG-a na području općine Čačinci

767

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, danas je posjetio općinu Čačinci. Nakon što je obavio sastanak s načelnikom Mališem, župan Andrović posjetio je (posjetit će) tri Obiteljska poljoprivredna gospodarstva, Kolačko, Šimatović i OPG Toni Marić u Pušini. U pratnji župana Androvića bili su i zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Resler, zamjenik župana Marijo Klement, ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac, te predstavnice Razvojne agencija Vidra. Župan Andrović tijekom današnjeg posjeta upoznat je s proizvodnjom spomenutih gospodarstava, ali i s problemima s kojima se susreću.

– Obišli smo tri gospodarstva koja su dobila sredstva kroz mjere ruralnih razvoja u kojima su im pomogli Razvojna agencija i Poduzetnički inkubator. Zadivljen sam i sretan što ljudi rade ovdje i koliko rada ulažu u svoja imanja te koliko su im i pomogla sredstva EU. Upravo je zbog toga s nama u EP Karlo Resler. Sredstva su uložna uspješno, mehanizacija je stigla i to je najbitnije. I ovim poljoprivrednicima nedostaje još zemlje. Uskoro će biti raspisani natječaji za područje općine Čačinci, a vjerujem kako će se naći model kako bi svi poljoprivrednici bili sretni i zadovoljni. U nekim OPG-ima su po dvije, tri generacije poljoprivrednika i svi oni žive od svoga rada. Kako sam čuo danas svi će ostati na svojoj zemlji i raditi na poboljšanju proizvodnje – rekao je za Radio Orahovicu župan Virovitičko-podravski Igor Andrović.
Načelnik općine Čačinci Mirko Mališ ustvrdio je da su Mjere ruralnog razvoja itekako pomogle u daljnjem razvijanju OPG-ova s područja općine Čačinci:

– Mjere su bile poticajne za kupovinu strojeva i mehanizacije te proširenje poljoprivredne proizvodnje. Nadamo se da će u bliskoj budućnosti nove mjere koje se planiraju, biti još učinkovitije i još izdašnije, kako bi i ta bitna grana gospodarstva stala na svoje noge baš onako kako i zaslužuje – zaključio je Mališ.