Naslovnica Koronavirus COVID-19 u VPŽ: Četvero je novozaraženih, jedan muškarac je preminuo, on je...

COVID-19 u VPŽ: Četvero je novozaraženih, jedan muškarac je preminuo, on je 110 žrtva korona virusa od početka epidemije

246

Među 73 testirane osobe, područje Virovitičko-podravske županije, bilježi četvero novopozitivnih na korona virus izvijestio je Stožer civilne zaštite VPŽ. Dvoje ih dolazi s područja Virovitice, jedna zaražena osoba je iz Suhopolja, a za jednu nije poznato od kuda dolazi. Nažalost, muškarac (1942. godište) preminuo je uslijed infekcije COVIDOM-19, a pritom je imao i brojne komorbiditete. On je 110 žrtva korona virusa na području VPŽ od početke epidemije.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica trenutno je devet COVID pozitivnih pacijenata, dok se dvije osobe nalaze u KBC-u Osijek, na respiratoru. Od početka epidemije korona virusa, s područja VPŽ, virusom SARS-CoV-2, zarazilo se je 3.697 osobe, a stotinu i deset ljudi, preminulo je od posljedica infekcije COVIDOM-19. Usprkos, trenutnom smirivanju situacije s korona virusom, manjem broju zaraženih i hospitaliziranih, iz Stožera civilne zaštite VPŽ, apeliraju na odgovornom ponašanju i poštivanju epidemioloških mjera. (www.vpz.hr)