Naslovnica Naslovnica U suradnji sa ŠN “Orahovica” jučer održan promo trening Coerver Coaching Perfomance...

U suradnji sa ŠN “Orahovica” jučer održan promo trening Coerver Coaching Perfomance Akademije

270

Jučer je na nogometnom igralištu u Orahovici, u suradnji Coerver Coaching Perfomance Akademije Osijek i Škole nogometa „ORAHOVICA“ održan promo trening, na kojem su sudjelovale četiri starosne kategorije djece ŠN „ORAHOVICA“.

Trening su vodili treneri Antonio Bošnjak, direktor Coerver Coaching Perfomance Akademije za Slavoniju i Toni Lukić, a treningu su osim polaznika Škole nogometa „ORAHOVICA“ nazočili i svi treneri ŠN.

Antonio Bošnjak po završetku treninga za Radio Orahovicu izjavio je:

– Coerver Coaching Perfomance Akademija bazira se na rad s djecom od 6 do 15 godina starosti. Coerver Coaching metoda je najbolja metoda treniranja tehnike nogometa u svijetu i primjenjuje se unazad 37 godina. Njene prednosti prepoznali su najbolji svjetski klubovi, poput Manchester Citya, Manchester Uniteda, Benfice, Juventusa, Real Madrida, Bayerna… Ona je fokusirana na individualce i potiče samopouzdanje igrača, a radimo na razvoju tehnike, brzine, igre jedan na jedan, dodavanjima. U Hrvatskoj surađujemo s nekoliko prvoligaša, a u manjim klubovima u Slavoniji surađujemo s Valpovkom, Željezničarom iz Sl. Broda, Velikom, Požegom. Želimo se što više razgranati i Coerver Coaching metodu dovesti u manje sredine jer želimo da što više djece vidi i koristi tu metodu. Zato smo u suradnji sa ŠN „ORAHOVICA“ došli i ovdje. Zahvaljujemo se ŠN na pozivu, a dojmovi su nam vrlo pozitivni. ŠN ima dosta članova, djeca se ponašaju uzorno. Dojmilo nas je štu su vaši treneri pozorno sve pratili što nije slučaj na našim treninzima. Bilo je lijepo za vidjeti i to da su djeca jednoobrazno obučena, što je vrlo pohvalno. Što se tiče današnjeg treninga, kod nekih pojedinaca smo prepoznali kvalitet i vidi se da ljudi u ŠN brinu za djecu i dobro rade s njom. Nadam se da ćemo uspostaviti partnerski odnos sa ŠN i da ovo neće biti naš posljednji dolazak u Orahovicu – rekao je Bošnjak. Učincima promo treninga bio je vrlo zadovoljan i predsjednik ŠN Darijo Krmpotić: –

– Drago mi je da smo ugostili ljude iz Coerver Coaching Perfomance Akademije i da smo tako našim članovima omogućili da vide nešto drugačiji pristup treninzima i da isprobaju nešto drugačije od onog što svakodnevno rade na našim treninzima. Zahvaljujem se trenerima Bošnjaku i Lukiću što su nam izašli u susret i neplanirano danas održali čak dva treninga pa smo tako svoj našoj djeci, bez iznimke, omogućili ovo zanimljivo iskustvo. Moglo se sasvim jasno primijetiti da su djeca zadovoljna prikazanim, a samim tim smo zadovoljni i svi mi u ŠN. Osim djece treningu su bili prisutni i svi naši treneri pa ne sumnjam da će nešto od danas viđenog biti u budućnosti uvršteno i u plan i program naših treninga. Ukoliko dovoljan broj djece bude zainteresiran za nastavak ozbiljnije suradnje s Coerver Coaching Perfomance Akademijom, mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da ljudima iz Coerver Coaching Perfomance Akademije osiguramo što bolje i povoljnije uvjete za daljnju suradnju – zaključio je Kmrpotić. (DK)