Naslovnica Događanja GDCK Orahovica – podjela paketa hrane pred uskrsne blagdane

GDCK Orahovica – podjela paketa hrane pred uskrsne blagdane

153

Kao i proteklih godina, Gradsko društvo Crvenog križa Orahovica podijelit će, pred uskrsne blagdane, pakete hrane jednom dijelu korisnika zajamčene minimalne naknade na području grada Orahovice i općina Crnac, Čačinci i Zdenci.
Prema kriterijima za raspodjelu paketa hrane koje je utvrdio Odbor Gradskog društva Crvenog križa Orahovica i Hrvatski Crveni križ, pomoć u hrani primit će žene starije od 60 godina i muškarci stariji od 65 godina koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu do 800,00 kuna, a žive sami u domaćinstvu ili sa bračnim drugom, kao i roditelji za djecu do 15 godina starosti, koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu ovisno o imovinskom stanju i procjeni članova Odbora Gradskog društva Crvenog križa
Hrana je kupljena iz sredstava Gradskog društva i za nju je izdvojeno oko 15.000,00 kuna, sukladno mogućnostima Društva. Ukupno će biti podijeljeno 150 paketa hrane, a iz GDCK Orahovica izražavaju žaljenje što nema dovoljno paketa za sve korisnike zajamčene minimalne naknade.
Podjela paketa hrane počela je jučer i trajat će do sutra, 03. travnja, a iste će volonteri Crvenog križa dostaviti službenim vozilom u domove primatelja pomoći.