Naslovnica Gospodarstvo Župan Andrović posjetio večeras Poduzetnički inkubator u Orahovici

Župan Andrović posjetio večeras Poduzetnički inkubator u Orahovici

327

Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije u suradnji s poduzetnicima inkubatora u Orahovici i srednjom školom „Stjepan Ivšić“ u Orahovici organizira edukaciju iz web programiranja. Edukacija je u potpunosti besplatna i namijenjena je svima, pri čemu su prednost kod odabira polaznika imali učenici i studenti. Cilj edukacije je upoznati polaznike s osnovama programiranja i izradom web stranica. Edukaciju će održati “stanari” poduzetničkog inkubatora u Orahovici Vlado Cingel i Renato Šafranko.
Polaznike edukacije danas su u orahovačkom Poduzetničkom inkubatoru posjetili župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović te povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister.

– Htio sam se i sam uvjeriti kako ide edukacija u Orahovici i nakon viđenog mogu konstatirati da sam ugodno iznenađen. Ovakve edukacije itekako pomažu svima, od stanara u Inkubatoru pa do ovih mladih ljudi, koji će nakon završetka edukacije steći neka nova znanja. U budućnosti ćemo vidjeti možemo li ovakve edukacije organizirati i u preostala tri Poduzetnička inkubatora na području naše županije – rekao je večeras u Orahovici župan Igor Andrović.
Edukacija se održava od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnim satima, a predviđeno je trajanje oko 30 školskih sati, 2 puta tjedno po 2 školska sata.

– Ono što je meni drago jest da vidim mlade ljude koji su zainteresirani za informatičke tehnologije. Nadam se da će i ovi polaznici prepoznati ulaganja u poduzetništvo i na koncu nakon završetka školovanja pronaći svoje mjesto baš u ovom Poduzetničkom inkubatoru. Svim polaznicima želim ugodan rad – rekao je povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister.
Za sudjelovanje na edukaciji potrebno je imati osnovna znanja rada na računalu, a edukacija ne uključuje potvrdu o završenoj edukaciji polaznicima.