Naslovnica Svijet Akcija “Sat za planet Zemlju” sutra od 20:30 sati

Akcija “Sat za planet Zemlju” sutra od 20:30 sati

131

Svjetska organizacija za zaštitu prirode i ove godine organizira globalnu akciju naziva “Sat za planet Zemlju”, koja se, već uobičajeno, održava svake godine posljednju subotu u ožujku, pozivajući domaćinstva i tvrtke na gašenje svjetala i ostalih električnih uređaja na jedan sat radi podizanja svijesti o potrebi poduzimanja akcije oko klimatskih promjena.

Ova akcija pokrenuta je 2007. godine kada je 2,2 milijuna stanovnika Sydneyja ugasilo svjetla u svojim domovima, a slijedeći primjer Sydneyja i mnogi drugi gradovi diljem svijeta prihvatili su ovu akciju u narednim godinama.

Bit akcije “Sat za planet Zemlju” nije ušteda električne energije ušteđene u tom satu isključivanja, već da se jednim takvim vizualnim efektom podsjeti na važnost svakodnevnog djelovanja kako bismo očuvali naš planet.

Akcija “Sat za planet zemlju” bit će provedena sutra (27. ožujka) s početkom u 20:30, pa ako želite učiniti nešto dobro za klimu i planet Zemlju općenito, ugasite na sat vremena svijetla u svojim domovima.