Naslovnica Čačinci Sjednica OV Čačinci – Stipendije svim učenicima i studentima

Sjednica OV Čačinci – Stipendije svim učenicima i studentima

279

Pod predsjedanjem potpredsjednice Općinskog vijeća općine Čačinci Kristine Krmpotić (predsjednik Tomislav Tomić nazočan na sjednici, no zbog zdravstvenih razloga nije vodo sjednicu), sinoć je prema svemu sudeći održana posljednja sjednica Općinskog vijeća u ovom sazivu. Nakon dopune Dnevnog reda s dvije nove točke, čačinački su vijećnici u sat vremena donijeli nekoliko Odluka koje su usklađene prema Zakonu o lokalnoj, područnoj/regionalnoj samoupravi te Zakonu o lokalnim izborima. Nakon što je pročelnica JUO općine Čačinci Maja Vreš upoznala vijećnike s promjenama u Statutu općine, Poslovniku općinskog vijeća te Pravilniku o ocjenjivanju službenika i namještenika općine Čačinci, sva tri dokumenta donesena su bez rasprave i jednoglasno.
Svi učenici i studenti koji su se javili na raspisani općinski natječaj za dodjelu učeničkih i studentskih stipendija, ove školske i akademske godine, dobit će stipendije.
Stipendije za učenike iznose 200,00 kuna, a primat će ih 15 učenika u naredih deset mjeseci.
Studentske stipendije iznose 400,oo kuna a primat će ih deset studenata, također za deset narednih mjeseci.
Na koncu sjednice, predsjednik OV Čačinci Tomislav Tomić, zahvalio se svima na radu u protekle četiri godine, rekavši kako su radili u lijepom ambijentu, punom tolerancije i razumijevanja. Riječi pohvale uputio je Tomić i oporbenim vijećnicima na korektnoj suradnji i lijepom ponašanju. Svima je na koncu poželio puno sreće u novom političkom nadmetanju, zaključivši kako će i ovaj puta biti narod taj koji će odlučiti tko je i kako radio u proteklom četvrtgodišnjem mandatu.
Sjednici nazočan načelnik općine Mirko Mališ, također se zahvalio svim vijećnicama na suradnji ponovivši da se na sljedećim izborima više neće kandidirati za načelnika općine te kako se nada da će novi ljudi nastaviti voditi općinu prema boljitku i prosperitetu.