Naslovnica Naslovnica PP Orahovica – stanje sigurnosti i provedene aktivnosti tijekom proteklog tjedna

PP Orahovica – stanje sigurnosti i provedene aktivnosti tijekom proteklog tjedna

232

Policijski službenici Policijske postaje Orahovica tijekom proteklog tjedna izvršili su kontrolu 96 vozila i vozača, a tom prilikom utvrdili su ukupno 18 prometnih prekršaja, rekao je, gostujući u programu Radio Orahovice, zamjenik načelnika PP Orahovica Milan Rončević.
Evidentiran je 1 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 4 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobilnog uređaja za vrijeme vožnje, 3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 5 ostalih prekršaja.
Kada je riječ o kaznenim djelima i prekršajima, Rončević je rekao kako su u istom periodu evidentirana 2 kaznena djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe, jedno kazneno djelo prouzročenja smrti iz nehaja, jedan prekršaj nasilja u obitelji, jedan prekršaj remećenja javnog reda i mira, jedan prekršaj u cestovnom prometu te jedan prekršaj iz Zakona o održivom gospodarenju otpadom. Osim toga, evidentiran je i jedan požar na građevinskim objektima te pad planinara, koji je tom prilikom zadobio ozljedu ruke.
Unatoč nešto većem broju događanja, Milan Rončević je stanje sigurnosti na području PP Orahovica, a poglavito u cestovnom prometu, ocijenio zadovoljavajućim.