Naslovnica Naslovnica Završena školska natjecanja iz engleskog i njemačkog jezika, matematike i geografije –...

Završena školska natjecanja iz engleskog i njemačkog jezika, matematike i geografije – Donosimo imena najboljih

332

Poznati su svi pobjednici školskih natjecanja orahovačke osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić. Nakon što smo vas protekli tjedan izvijestili o najboljim pojedincima iz kemije, povijesti, fizike, hrvatskog jezika, biologije i mladih tehničara, danas donosimo pobjednike školskih natjecanja iz engleskog i njemačkog jezika, matematike i geografije.
Iz engleskog jezika, u kategoriji osmih razreda natjecalo se četiri učenika, Ana Vuković, Josip Konopek, Matea Špalj i Matea Mlakar. Natjecanja su pratili mentori Valentina Špalj i Josip Ćurković, a najviše razloga za zadovoljstvo imala je Ana Vuković.
Učiteljica Sabine Wengert bila je mentorica najboljim učenicima osmih razreda iz njemačkog jezika. Natjecali su se Ivona Lovrić i Stefan Ličinić, a više znanja pokazala je Ivona Lovrić.
Učiteljice matematike Vesna Šimon i Nevija Brstilo pratile su natjecanja iz matematike za učenike petih, sedmih i osmih razreda.
Noni Lešić, Ilona Čačinović, Tonka Kenji i Dora Šafer natjecali su se u kategoriji petih razreda, a najuspješnija je bila Noni Lešić.
U kategoriji sedmih razreda najbolji matematičar je Mathias Šincek koji je pobijedio u konkurenciji Ivone Glasovac, Frana Grabovca i Sandija Držaića.
Matej Jurlina bio je jedni natjecatelj u kategoriji osmih razreda, dok je u konkurenciji četvrtih razreda nastupilo sedam učenika, Johana Perković, Eleonora Kostelac, Amna Osmani, Marin Mandić, Ivona Mihelčić, Lara Grabovac i Leona Gubeljak. Najuspješnija je bila Johana Perković, a mentorice su bile učiteljice Saša Bošnjak, Josipa Buljan i Ružica Sertić,
Učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda natjecali su se iz geografije, a sva je natjecanja pratio je mentor Josip Tomeković.
Kod petih razreda najuspješnija je bila učenica Noni Lešić, a u konkurenciji su još bili Leona Šebalj, Ilona Čačinović, Borna Kršija, Petar Jularić i Roko Rađenović.
Od učenika iz šestih razreda najbolji iz geografije bio je Petar Zavada, koji je bio bolji od Tomislava Kostelca.
Karlo Glumac, Lara Petin, Ivan Stojić, Anamarija Sebenji, Eni Poljak i Arta Čočaj učenici su sedmih razreda, a najbolje je geografiju znao Karlo Glumac.
I na koncu u kategoriji osmih razreda iz geografije su se natjecali Matej Jurlina, Lana Nuić i Stefan Ličinić, a najuspješniji je bio Matej Jurlina.
Ravnateljica škole Maja Škraba rekla je danas za Radio Orahovicu kako će sudionici županijskih natjecanja biti poznati tijekom današnjeg dana, o čemu ćemo vas izvijesti sutra.