Naslovnica Čačinci Zgrada vrtića u Čačincima pred završetkom

Zgrada vrtića u Čačincima pred završetkom

289

Radovi na izgradnji zgrade Dječjeg vrtića u Čačincima bliže se samom kraju. Nakon što su probijeni rokovi izgradnje, čelništvo općine ipak je iznašlo rješenja kako ubrzati, a potom i završiti radove. Nova zgrada, koja se nalazi u popularnoj čačinačkoj “Rupi” je pred završetkom i u vrlo skorom vremenu, najmlađi stanovnici Čačinaca moći će preseliti u novi moderan i adekvatan prostor u kojem će boraviti ukupno tri dobne skupine, uključujući i jasličku, izjavio je danas za Dnevnik Radio Orahovice načelnik općine Čačinci Mirko Mališ.
– Dva puta smo produžavali ugovore s izvođačima radova i na moje zadovoljstvo, radovi se napokon približavaju svome kraju, doduše ima nekih nepredviđenih situacija s pojavom visokih podzemnih voda, no taj problem rješavamo u hodu. Ja se nadam da će svi radovi koji su ugovoreni biti gotovi do kraja mjeseca ožujka, kako je drugim aneksom ugovora i predviđeno. Nakon završetka ide priprema tehničkog pregleda i prema nekim mojim željama 16. travnja (Dan općine Čačinci) bi odradili svečano otvorenje zgrade – rekao je Mališ.
U dvije skupine bit će smješteno pod 20 mališana, dok će jasličku skupinu pohađati 12-oro djece:
– Vrtić je i projektiran tako da se zadovolje svi standardi. U vrtiću će biti dvije grupe predškolske djece, od 3 do 5 godina, te od 5 do 7 godina, po dvadesetoro djece kao i jaslička grupa. Veliki kamen sa srca napokon pada i meni i mojim suradnicima, jer ovaj veliki projekt za našu općinu napokon završavamo – zaključio je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ
Izgradnja Dječjeg vrtića financirana je europskim novcem iz programa Ruralnog razvoja, Ministarstva poljoprivrede te iz Proračuna općine Čačinci. Projekt izgradnje zgrade Dječjeg vrtića u Čačincima vrijedan je milijun eura.