Naslovnica Naslovnica PP Orahovica – stanje sigurnosti, počinjeni prekršaji, najave akcija…

PP Orahovica – stanje sigurnosti, počinjeni prekršaji, najave akcija…

368

Na području Policijske postaje Orahovica tijekom proteklog tjedna evidentirano je jedno kazneno djelo prijetnje te nekoliko prekršaja iz domene Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, podatci su koje je, gostujući u programu Radio Orahovice, iznio načelnik Policijske postaje Orahovica, Krunoslav Bot. Osim toga, evidentiran je i jedan prekršaj remećenja javnog reda i mira te jedan prekršaj neprijavljivanja, odnosno neodjavljivanja boravišta ili prebivališta građana.

Kada je riječ o prometnim nesrećama, tijekom proteklog tjedna evidentirano je jedno slijetanje vozila s ceste, uz lakše tjelesne ozljede i materijalnu štetu, te jedan slučaj sudara vozila sa životinjom. S obzirom da u posljednje vrijeme učestalo dolazi do naleta vozila na divljač, načelnik Bot je rekao kako će u suradnji s nadležnim lovačkim društvima pokušati pronaći rješenje kako bi se ovakve situacije svele na minimum. Osim toga, prilikom redovnih akcija kontrole prometa, evidentirano je 8 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 5 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola , kao i nekoliko prekršaja prekoračenja brzine.

Zbog relativno velikog broja počinjenih prekršaja, djelatnici PP Orahovica nastavit će i tijekom narednog vikenda provoditi akcije usmjerene na tzv. “4 najčešće ubojice u prometu”, a to su alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel, rekao je načelnik Bot, te istaknuo kako je najvažnije da ne dolazi do povećanja broja prometnih nesreća, poglavito onih s najtežim posljedicama.