Naslovnica Naslovnica Mirko Bušljeta novi predsjednik UHBDDR Duga Međa

Mirko Bušljeta novi predsjednik UHBDDR Duga Međa

126

U Mjesnom domu u Dugoj Međi, članovi Udruge hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, održali su godišnju Izvještajno-izbornu skupštinu.
Podnoseći izvješće o radu udruge za proteklu godinu, predsjednik Ivica Bušljeta, naglasio je kako je Udruga ipak, unatoč epidemiji korona virusa, odradila dobar dio predviđenog plana. Spomenuo je Bušljeta organizaciju devete Kobasijade, organizaciju informatičkog tečaja, obilježavanja važnijih datuma iz novije Hrvatske povijesti te sudjelovanje u programu obilježavanja Dana općine Zdenci. Nakon što su sva izvješća usvojena, dosadašnjem čelništvu Udruge dana je razrješnica, a na prijedlog kandidacijske komisije izabrani su potom novi predsjednik, dva dopredsjednika, tajnik te članovi Predsjedništva, Nadzornog odbora i Suda časti.
Udrugu HBDDR u naredbom će četverogodišnjem mandatu voditi Mirko Bušljeta. Ivica Bušljeta i Darko Eichler novi su dopredsjednici dok je za tajnika izabran Stjepan Varaždinac. Osim izabranih čelnika Udruge u Predsjedništvo su još birani Jozo Agatić, Krešo Pokrivka i Mirko Horvatin.
Slavko Stiblik predsjedavat će novim Nadzorni odborom dok su članovi još Mario Knapić i Stipo Marčinković, dok su u Sud časti izabrani Ivica Martinčević, Đuro Hum i Ivica Knapić. Nakon izbora na funkciju predsjednika Udruge, Mirko Bušljeta u svom prvom obraćanju rekao je kako će I dalje prvi cilj udruge biti čuvanje istine o Domovinskom ratu.
Skupštini nazočan načelnik općine Tomislav Durmić pohvalio je dosadašnji rad Udruge. Također je čestitao novoizabranom vodstvu kojem je poželio puno uspjeha u daljnjem radu.