Naslovnica Naslovnica Prijavljen projekt reciklažnog dvorišta u Orahovici

Prijavljen projekt reciklažnog dvorišta u Orahovici

250

Grad Orahovica prijavio je projekt izgradnje reciklažnog dvorišta u Orahovici na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projektom se planira izgraditi i opremiti novo reciklažno dvorište veličine 1570m2, koje će biti u skladu sa svim tehničkim zahtjevima i standardima zaštite okoliša.
Ukupna vrijednost projekta je 1.711.488,24 kuna od čega su bespovratna sredstva EU 85% ili 1.454.765,00 kuna. Od toga će se nešto manje od 1,6 milijuna kuna utrošiti na građenje i opremanje, a preostali iznos na prateće aktivnosti: stručni nadzor građenja, promidžbu i vidljivost – informiranje javnosti, informativno-izobrazne radionice i obuku budućeg zaposlenika reciklažnog dvorišta.
Putem natječaj za uspostavu reciklažnih dvorišta projekt će se sufinancirati iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“, s ciljem povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada te istovremeno smanjenje otpada koji se odlaže na odlagalište.
Nakon što se ovaj vrijedan projekt uspješno privede kraju, građani Orahovice moći će i sami odlagati odvojeno prikupljen otpad.