Naslovnica Naslovnica Stigla računala u Novu Jošavu

Stigla računala u Novu Jošavu

376

U Područnoj školi u Novoj Jošavi danas je izvršena primopredaja 6 računala, koja su “zaradili” učenici i učiteljice Područne škole Nova Jošava, a nakon uspješnog apliciranja na raspisani natječaj HEP-a.
Naime, Hrvatska elektroprivreda je i ove je godine pokrenula akciju pod nazivom “Za naše male genijalce” s ciljem da što više osnovnih škola u Republici Hrvatskoj opremi računalnom opremom i tako pridonese razvoju računalne i informacijske pismenosti.  Čak 27 osnovnih škola opremit će se u ovoj, šestoj po redu akciji  sa 100 novih računala u vrijednosti od pola milijuna kuna.
Računala su danas u prijepodnevnim satima stigla iz Zagreba u Novu Jošavu, a sreći učenicima i učiteljicama nije bilo kraja.
Osim učenika, koji su i sami u školu unosili novu informatičku opremu, današnjoj primopredaji nazočila je i ravnateljica orahovačke osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić, Maja Škraba.
Rekla je ravnateljica kako će učenici u Novoj Jošavi sada imati bolju mogućnost praćenja satova informatike:

– Mi uredno pratimo i javljamo se na takve natječaje. Nikada nismo zadovoljni opremljenošću, uvijek želimo još više, pa je tekao bilo i ovaj puta. Ovom donacijom imamo priliku dodatno opremiti informatičku učionicu. Uz ona računala koja već imamo ovdje, djeca će imati kvalitetniju nastavu informatike ali i nekih drugih predmeta. Mi se trudimo naučiti naše učenike da im je stalo do škole u kojoj borave i u kojoj provode jedan dio svog života – napomenula je Škraba.

Video clip kojeg su snimili učenici škole u Novoj Jošavi sniman je u dva dijela, rekla je učiteljica Kristina Nerovčić, koja je dodala kako će donacija HEP-a itekako pomoći u daljnjem opismenjavanju učenika i još boljem i kvalitetnijem radu:

– S obzirom na to da imamo dosta djece u školi, ova donacija itekako nam puno znači, jer gotovo svako dijete imat će svoje računalo, samim time moći će i bolje pratiti nastavu. Hvala HEP-u što su prepoznali naše video clipove i nagradili nas za naš trud – rekla je učiteljica u novojošavačkoj školi, Kristina Nerovčić.

Nova računala donirana su školama koje nemaju dovoljan broj računala u odnosu na broj učenika, školama s neadekvatnom i dotrajalom računalnom opremom ili se nalaze na područjima od posebne državne skrbi.
HEP je s ovim krugom akcije donirao ukupno 450 novih računala za učenike 130 osnovnih škola diljem Hrvatske. Ukupna vrijednost donirane informatičke opreme iznosi gotovo 1.750.000 kuna.