Naslovnica Naslovnica Antun Grabovac novi predsjednik ZŠU Grada Orahovica

Antun Grabovac novi predsjednik ZŠU Grada Orahovica

688

Na jučerašnjoj izvanrednoj Izbornoj skupštini ZŠUGO za novog je predsjednika izabran predstavnik NK Papuk Antun Grabovac, središnja je vijest s  jučerašnje Skupštine.

U pomalo naelektriziranom i napetom tonu, kojeg su stvarali pojedini predstavnici klubova, kojima tamo i nije bilo mjesto,  skupština je ipak privedena kraju. Nakon što je izglasano  radno predsjedništvo, koje je predvodio Stjepan Dujmić, Igor Hozić, podnio je izvješće o radu i financijsko izvješće za proteklu godinu. Rekao je Hozić kako Zajednica gotovo nije funkcionirala u protekloj godini, a glavni razlog je neusvajanje Proračuna. U nekoliko navrata Hozić je sa svojim Upravnim odborom organizirao radne sastanke  s predstavnicima svih sportskih klubova, na kojim se razgovaralo o nastalim problemima te  se pokušalo iznaći rješenje za nastale probleme.  Napomenuo je Hozić kako je kriza trajala čitavu godinu i traje još uvijek jer obećani novac do dana današnjeg nitko nije dobio.

Nakon razrješnice dosadašnjem čelništvu Zajednice, uslijedilo je predstavljanje kandidata za novog predsjednika, a pravovaljane kandidature istaknuli su,  već spomenuti Antun Grabovac, predstavnik  NK Papuk i predsjednik ŠN Orahovica Darijo Krmpotić.

Nakon što su članovi Skupštine, njih 24,  saslušali plan i program rada oba kandidata,  većinom glasova za novog predsjednika ZŠUGO izabran Antun Grabovac, a za dopredsjednika Mario Vida (BK Lood). U novom Upravnom odbiru sjedit će osim Grabovca i  Vide još Damir Vanek (STNK Orahovica) Andrijana Rukavina (ŽRK Orahovica), Zlatko Tomšić (HPD Orahovica), Stanislav Sikora (ŠRK šaran Orahovica) i Ivan Hegediš (RK Orahovica) koji će obnašati i poslove tajnika. Nadzornim odborom predsjedavat će Zvonko Lijić uz potporu Maria Gubeljaka i Momira Markovića.

– Svima koji su mi dali podršku hvala isto kao i onima koji nisu. Mi i dalje ostajemo svi u sportu i niti jedan klub i čovjek koji je glasao za drugog kandidata neće biti u podređenom položaju jer to je smisao demokracije.  Pozivam sve da radimo  skupa na dobrobit sporta u Orahovici. Obećavam da će svi klubovi imati predstavnika  u Skupštini, ali će Upravni odbor na prvoj sjednici razmotriti koji klub ima pravo  na koliko kandidata.  Također pozabavit ćemo se i dorađivanju kriterija jer ne smije biti podobnih – rekao je u svom prvom javnom obraćanju Antun Grabovac.

Jučerašnju Izbornu skupštinu pozdravio je  i povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rsiter, koji je čestitao novoizabranom čelništvu Zajednice, rekavši  kako će od novog vodstva tražiti potpuno transparentnu podjelu novca te najavio skorašnji sastanak s čelnicima svih sportskih klubova u Orahovici.