Naslovnica Naslovnica Održana tiskovna konferencija orahovačkog HSS-a

Održana tiskovna konferencija orahovačkog HSS-a

4582

Aktualna situacija u HSS-u i Gradu Orahovici bila je povod današnje konferencije za medije Gradske organizacije HSS-a Orahovica, a o tim su temama govorili predsjednica GO HSS-a Marija Šafer te Igor Hozić i Tomislav Petrušić.
Govoreći o unutarstranačkim događanjima na državnom nivou, predsjednica orahovačkog HSS-a Marija Šafer podsjetila je na događanja s nedavno održane sjednice predsjedništva HSS-a, kada je iz stranke isključeno sedam istaknutih članova, među kojima i predsjednica ŽO HSS-a Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin:

Osim izbačenih, izlazak iz stranke najavio je i čitav niz ostalih dugogodišnjih članova koji su, zbog neslaganja s aktualnim predsjednikom Krešom Beljakom, najavili da će na predstojeće lokalne izbore izaći kao nezavisni kandidati. Iznimno mi je žao da se ovakve stvari događaju svega nekoliko mjeseci prije novih izbora, jer radi se o dugogodišnjim istaknutim članovima koji su u stranci dvadeset i više godina i koji su ujedno dužnosnici u svojim općinama, gradovima i županijama, a sada odlaze na ovakav način. Nadam se da ćemo nakon svih ovih previranja u stranci ipak uspjeti naći zajednički jezik i da će se HSS na državnoj razini doći tamo gdje je i bio prije nekoliko godina – poručila je predsjednica GO HSS-a Orahovica, Marija Šafer.

O temi sporta u Orahovici potom je govorio Igor Hozić, donedavni predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Orahovice:

Zbog neizglasavanja Proračuna, orahovački sport nalazi se već dugo vremena u jako velikim problemima. Mi u HSS-u smo neprestano upozoravali da bez usvajanja Proračuna nema finaciranja sporta i svi koji su tvrdili suprotno, a tu mislim na HDZ grada Orahovice i povjerenika Ristera, zatim predsjednika orahovačkog SDP-a Radoja Medenicu i čelne ljude NK Papuk – pokazalo se da nisu u pravu. Putem društvenih medija govorilo se da, sada bivša gradonačelnica, ima mogućnost financiranja sporta ali to odbija, isto je tvrdila i bivša povjerenica Vlade RH za Grad Orahovicu Sanja Bošnjak, a predsjednik HDZ-a i sadašnji povjerenik Saša Rister obećavao je da će se osobno zauzeti za taj problem i kontaktirati nadležna ministarstva, no na kraju se ništa nije riješilo. Financiranja sporta nema i neće ga biti dok se ne usvoji gradski Proračun i to je jedina istina koja je sada svima dokazana. Nažalost, nitko od spomenutih koji su tvrdili drugačije, nije se udostojio priznati sportskim klubovima i sportašima da su bili u krivu. Pitamo se zašto sada nitko ne proziva povjerenika Vlade Sašu Ristera, koji u Odluku o nužnom financiranju nije uvrstio sredstva za sport, zašto sada nitko ne tvrdi da on stopira financiranje, zašto sada nitko ne tvrdi da Grad može financirati sport i sportaše, ali da to povjerenik ne želi i na koncu zašto svi spomenuti šute? – upitao se Hozić, te poručio da je rušenje gradske vlasti bila jedina opcija HDZ-a, SDP-a i Nezavisne liste Hrabro, čak i pod cijenu dovođenja sportskih klubova u ovu tešku situaciju.
Osvrnuo se Hozić i na 200 tisuća kuna kojima će Virovitičko-podravska županija pokušati spasiti sport u gradu:

Radi se samo o HDZ-ovom kupovanju glasova pred lokalne izbore, jer to su mrvice u odnosu na milijun i pol kuna za koje je orahovački sport zakinut neizglasavanjem Proračuna za samo dvije godine i s tim sredstvima ne može se podmiriti niti dio osnovnih dugova koje klubovi imaju. Zar je moguće da Županija orahovačkim sportašima pomaže samo kada je njihova opcija na čelu grada i što je sa ostalim korisnicima županijskog Proračuna kojima se nije izašlo ususret? – zapitao se Hozić i na kraju konstatirao kako se radi o “velikoj pobjedi politike nad sportom”.
Na kraju konferencije o stanju u medijima govorio je Tomislav Petrušić, koji se osvrnuo na nedavna događanja na Radio postaji Orahovica, kada je predsjednik orahovačkog UDHOS-a Mirko Sekulić verbalno vrijeđao direktora Radija, Tonina Rađenovića i prijetio mu otkazom:

Nekoliko dana nakon što je HDZ preuzeo upravljanje Gradom ponovno se vraćamo u mračno doba prijetnji ukoliko se ne radi onako kako oni nalažu. Smatramo da je ovakav odnos prema medijima i novinarima u današnje vrijeme nedopustiv i mi u HSS-u takvo ponašanje najoštrije osuđujemo – poručio je Tomislav Petrušić na kraju današnje tiskovne konferencije GO HSS-a Orahovica.