Naslovnica Naslovnica Na jesen otvaranje Centra

Na jesen otvaranje Centra

481

Izgradnja Centra za prevenciju, dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti, bila je tema jučerašnjeg sastanka na kojem su nazočili u ime grada Orahovice povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister te dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Aleksandar Včev. Radovi, do snijega koji je padao proteklog tjedna, vršeni su svojom dinamikom, rekao je danas povjerenik Rister, koji je dodao kako će radovi ove prve faze biti završeni u roku 180 dana:

– Od samih početaka Grad Orahovica ima izuzetno dobru suradnju s Fakultetom, pa smo jučerašnjim sastankom željeli vidjeti kako napreduju radovi. Prema najavi koju sam dobio od dekana Včeva, do jeseni tekuće godine, zgrada bi trebala renovirana i namještena te u funkciji. Od ponedjeljaka, ponovo kreću radovi. Ako vrijeme bude dozvolilo do ljeta će građevinski radovi biti gotovi, slijedi potom opremanje te na jesen, a uoči početka nove akademske godine i puštanje u read – rekao je danas komentirajući jučerašnji sastanak povjerenik Rister.
Naglasio je povjerenik kako je na sastanku bilo i riječi o prehrani studenata te certifikaciji Fakulteta:

– U odluci o nužnim izdacima Grada Orahovica pripremili smo sredstva za financiranje prehrane studenta, a 60 tisuća kuna odvojila je i županija. Također sam dobio informaciju kako je i izvršena recertifikacija Fakulteta i naravno da se svi nadamo povoljnom rješenju – zaključio je povjerenik Rister.