Naslovnica Naslovnica Povjerenik Saša Rister na sastanku sa županom Androvićem

Povjerenik Saša Rister na sastanku sa županom Androvićem

421

Povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister posjetio je jučer Virovitičko-podravsku županiju, gdje je održao sastanak sa županom Igorom Androvićem te njegovim zamjenikom Darkom Žužakom.
Povjerenik Rister upoznao je župana Androvića o najvažnijim projektima koji se trebaju provoditi na području Grada Orahovice, prvenstveno apostrofirajući provođenja već ugovorenih infrastrukturnih projekata među kojima su i uređenje Turističko-rekreacijskog centra “Jezero-Hercegovac-Ružica grad”, gradnja prometne i komunalne infrastrukture – FAZA 1 u “Poduzetničkoj zoni Orahovica”, te rekonstrukcija Dječjeg vrtića “Palčić”.
Rekao je Rister, kako unatoč kašnjenju s realizacijom, pokušavaju iznaći rješenja za nastavak projektnih aktivnosti. Napomenuo je Rister kako su navedena tri projekta iznimno važna za Orahovicu i njene građene jer radi se o projektima ukupne ugovorene vrijednosti 100.834.877 kuna.
Govorilo se i o prijavi na projekt “Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”, koji je otvoren do 31. ožujka kojim se želi osigurati inovativan pristup radu vrtića kroz povećanje kapaciteta osoblja i unaprjeđenje njihovih stručnih kompetencija kako bi se osiguralo produljenje radnog vremena vrtića što će doprinijeti većoj dostupnosti predškolskom odgoju i obrazovanju, uz edukacije ali i zapošljavanje odgajatelja, stručnih suradnika, logopeda, kao i o prijavama na projekt „Zaželi 2„ te za sufinanciranje rada i obnove fundusa Gradske knjižnice Orahovica.
Župan Igor Andrović podcrtao je kako će Virovitičko-podravska županija i nadalje pomagati svakom gardu i općini na području županije, jer cilj je svima isti, bolji život svim stanovnicama županije Virovitičko-podravske.  (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)