Naslovnica Čačinci U Čačincima završen projekt WiFi4EU

U Čačincima završen projekt WiFi4EU

533

Sredstvima Europske unije (15.000,oo Eura) općina Čačinci danas je završila s realizacijom još jednog projekta. Naime, od danas mještani užeg središta Čačinaca, mogu besplatno koristiti internetsku mrežu. Mreža se zove WiFi4WU Čačinci i ona pokriva prostor oko zgrade općine, doma kulture, osnovne škole i vrtića, ispred i unutar doma DVD-a te ispred zgrade Hrvatske pošte.
Načelnik općine Čačinci Mirko Mališ rekao je danas za Radio Orahovicu kako je projekt na zadovoljstvo svih stanovnika općine, završen:

– Projekt je trajao dvije godine i danas je službeno završen. Iako mi na području općine Čačinci od 2009. godine imamo jedan oblik WiFi mreže, ovim činom smo proširili područje, poboljšali smo signal omogućivši mještanima općine Čačinci korištenje besplatne internetske mreže na lokacijama dohvata iste – rekao je načelnik Mališ.

Internet je otključan za sve, nema zapreka i lozinki za korištenje. Završetkom ovog projekta nije završena internetizacija općine Čačinci. Općina je potpisala ugovor zajedno s još sedam JLS oko izgradnje mreže brzog interneta:

– U ovaj projekt uvrštena su sva naselja naše općine. Svako domaćinstvo bit će u mogućnosti dobiti žičani priključak. Trenutno radimo na projektiranju te mreže i nadam se da će ovaj projekt što brže zaživjeti. Završetkom tog projekta kompletna općina Čačinci bit će pokrivena internetom – zaključi je načelnik Mališ.

Recimo još jednom da je prijava na mrežu besplatna i ne traži nikakve podatke o korisniku, nema ograničenja u količini internetskog prometa niti u vrsti postojećih strancima. Prijava traje 24 sata i nakon 24 sata, ako želite ponovo koristiti internet, mora se ponovo prijaviti.