Naslovnica Naslovnica Ivan Novak za RO – Neizvjestan datum početka nogometnih natjecanja u Trećoj...

Ivan Novak za RO – Neizvjestan datum početka nogometnih natjecanja u Trećoj ligi

180

I dalje je neizvjestan datum nastavka nogometnog natjecanja u Trećoj HNL Sjever, potvrdio je to danas za Radio Orahovicu tajnik HNS Središta sjever  i Povjerenik za natjecanje Ivan Novak, koji je dodao kako početak natjecanja u Trećoj ligi i kvalitetnim Ligama mladeži,  ovisi o razvoju epidemiološke situacije u RH te dozvolama Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

– Do danas još uvijek nemamo nikakvih službenih informacija o možebitnom popuštanja mjera, odnosno dozvolama za početak treniranja i natjecanja, a ako dozvola bude donesena uskoro, natjecanja bi prema našem predviđanju trebala početi 06. ožujka. Tri utakmice koje su klubovi ostali dužni odigrati (odgode zbog Covida, susreti 12. i 13. kola) igrale bi se 27. veljače – rekao je Novak.

Kvalitetne Lige mladeži, također ako epidemiološka slika bude bolja i kvalitetnija,  u skupini Istok za kadete i juniore bile bi nastavljene utakmicama 10. kola 14. ožujka,  dok bi pioniri u skupni Istok,  natjecanje nastavili 03. travnja. 

– Svi klubovi bit će promptno obaviješteni putem ureda Saveza po primitku službenih odluka od strane Nacionalnog stožera i HNS-a. Pozivam sve igrače i sportske djelatnike da se strpe još malo, da poštuju propisane epidemiološke mjere. Ako se budemo i  dalje ponašali kao do sada nema smetnji da već početkom veljače svi prionemo radu i treniraju te krajem veljače i početkom ožujka i  natjecanju – zaključio je danas za RO tajnik HNS-a Središta sjever Ivan Novak.