Naslovnica Događanja U Orahovici obilježena 29. obljetnica međunarodnog priznanja RH

U Orahovici obilježena 29. obljetnica međunarodnog priznanja RH

505
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hrvatska danas obilježava 29. obljetnicu međunarodnog priznanja. Spomen je to na 15. siječnja 1992. godine kada je Hrvatsku priznalo svih 12 tadašnjih članica Europske unije.
Taj značajan datum obilježen je danas i u Orahovici polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, prvo kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice, a potom i kod križa na Gradskom groblju. Dužnu počast svima onima koji su dali svoje živote za slobodnu Hrvatsku odalo je danas izaslanstvo Grada Orahovice, predvođeno povjerenikom Vlade RH, Sašom Risterom i pročelnicom JUO, Marijom Šafer, predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada te predstavnici političkih stranaka.
Svim okupljenima u centru Orahovice obratio se povjernik Vlade RH Saša Rister:

-U vrijeme međunarodnog priznanja u Hrvatskoj je bijesnio rat, a pod neprijateljskom okupacijom bila je trećina teritorija RH. I nakon priznanja uslijedila je dugotrajna borba kako bi svi mi danas imali slobodnu, samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku, a tu slobodu platili smo, nažalost, krvlju i životima hrvatskih branitelja koji su branili Hrvatsku onda kada je bilo najpotrebnije. Upravo iz tog razloga smo se i okupili danas, kako bi svim herojima Domovinskog rata odali dužno poštovanje za sve što su učinili za buduće naraštaje – poručio je Rister.