Naslovnica Hrvatska Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs: Od 18. siječnja u školi učenici...

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs: Od 18. siječnja u školi učenici do 4. razreda osnovne i budući maturanti, ostali on line

100

Ministar znanosti i obrazovanja obratio se javnosti u vezi s početkom drugog polugodišta. Kazao je među ostalim da će učenici nižih razreda osnovnih škola ići u školu.

Ministar znanosti o obrazovanja RH Radovan Fuchs obratio se novinarima te je govorio o početku drugog polugodišta 18. siječnja.

– Na Nacionalnom stožeru smo prezentirali što smo iskomunicirali sa svim županijama, a vezano uz početak nastave. Generalni stav je da nastava za učenike od 1. do 4. razreda počinje tako da idu u školu, a jednako tako i učenici četvrtih razreda srednjih škola iz potreba što bolje pripreme završnog razreda, zbog državne mature koja se provodi na cijelom teritoriju RH u isto vrijeme –  istaknuo je na početku ministar Radovan Fuchs.

Učenici završnih razreda srednjih škola ići će na nastavu po pojačanim epidemiološkim mjerama, morat će se osigurati dovoljna distanca između učenika u pojedinim razredima.

– Ostali razredi od 1. do 3. će u prvoj fazi biti on line – dodaje ministar.

Sve se ovo radi kako se ne bi narušili vrlo optimistični trendovi vezano uz borbu s koronavirusom.

– Za sada su brojke dobre i ako se to tako nastavi uz cijepljenje koje počelo, mislim da bismo vrlo brzo mogli vidjeti sve učenike u školama. Zbog pažljivog pristupa idemo s ovim konceptom… Uskoro opširnije… (hrt.hr)