Naslovnica Naslovnica Rister i Babac posjetili obitelj Zrilić

Rister i Babac posjetili obitelj Zrilić

1330

Obitelj Zrilić, koja je u Orahovicu, a nakon potresa u Petrinji, u kojoj su živjeli, došla u utorak u večernjim satima, danas su posjetili povjerenik Vlade RH za grad Orahovicu Saša Rister i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Orahovice Milan Babac.
Majka i kćer, Marica i Melita Zrilić, nakon potresa koji je Banovinu pogodio 29. prosinca, spavale su u automobilu četiri noći, no stalna podrhtavanja tla više nisu mogli psihički podnositi. Pošto u Orahovici Marica ima obiteljsku kuću, mir su pronašli u našem gradu.

– Hvala svima koji su mi pružili bilo kakvu pomoć. Kćerka i ja odlučili smo doći u Orahovicu jer više nismo mogli psihički podnositi stalna podrhtavanja tla. Situacija je postala neizdrživa. Nama je potreban san i mir i to smo u ovom lijepom gradu i pronašli. Još jednom hvala svima od srca na podršci koja nam se pruža – rekla je još uvijek uplakana Marica Zrilić.
Povjerenik Vlade RH za Grad Orahovicu Saša Rister rekao je danas kako će poduzeti sve ne bi li obitelj Zrilić dobila sve potrebno za nesmetan nastavak života:

– Dolaskom sam želio poručiti obitelji Zrilić da se u Orahovici mogu osjećati mirno i spokojno te da ćemo u svojim mogućnostima Marici i Meliti omogućiti nesmetan nastavak života sve do povratka u Petrinju – rekao je danas povjerenik Rister.
Milan Babac načelnik stožera CZ Grada Orahovice naglasilo je kako nema potrebe obiteljima koje su došle i koje će doći u Orahovicu, dovoziti potrepštine na kućni prag:

– Oni koji žele nešto donirati neka se jave prvo u gradski Stožer ili Gradskom društvu CK Orahovica Nema potrebe stvaranja gužvi kod ljudi koji su još uvijek pod stresom i kojima treba mir. Tu smo da pomognemo i to činimo – istaknuo je načelnik Stožera Milan Babac.