Naslovnica Čačinci Općina Čačinci za pomoć potresom pogođenim područjima izdvaja 20.000,00 kuna

Općina Čačinci za pomoć potresom pogođenim područjima izdvaja 20.000,00 kuna

252

Katastrofalni potres koji je prije nekoliko dana uništio Petrinju, te nanio strašne štete u Glini i Sisku ujedinio je i na noge digao čitavu zemlju. Općina Čačinci pridružila se nizu općina i gradova koji organiziraju prikupljanje humanitarne pomoći i smještaj za obitelji koje su ostali bez krova nad glavom, ali i šalju ono što je trenutno najvažnije – novac potreban za saniranje štete i početak obnove.
Upravo zato je Općina Čačinci odlučila uplatiti 20.000,00 kuna za pomoć stradalima u razornom potresu.
Prema riječima načelnika Mirka Mališa, to je najmanje što se u ovom teškom trenutku moglo učiniti za stanovništvo Banovine s kojima mještani Općine Čačinci suosjećaju. Otkazane su zbog toga određene planirane aktivnosti , a sredstva su preusmjerena ljudima u potrebi – rekao je načelnik Mališ.
A koliko stanovnici općine Čačinci suosjećaju, najbolje govori odaziv na prikupljanje humanitarne pomoći koji se već drugi dan vrši u prostoru Osnovne škole u Čačincima.
Svima koji su bili u mogućnosti donirati, ali jednako tako i na bilo koji drugi način pomoći u ovoj velikoj nesreći koja je zadesila stanovnike potresom najpogođenijih područja zahvalio se i Alen Jurenac, načelnik Stožera civilne zaštite Općine Čačinci.
Podsjetimo, od jučer traje prikupljanje potrepština koje provode volonteri, a kojemu se očekivano odazvao veliki broj ljudi koji su bili spremni podijeliti hranu, potrepštine, dječju hranu, odjeću i niz drugih korisnih stvari sa stradalima u potresu.