Naslovnica Događanja Policija poziva: riješite se oružja bez sankcija

Policija poziva: riješite se oružja bez sankcija

864

Policija Policijske postaje Orahovica danas je u Orahovici promovirala akciju “Manje oružja-manje tragedija”.Riječ je o akciji koju od 2007. godine provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj, uz financijsku potporu Europske unije, a u skladu sa Zakonom o oružju prema kojem građani mogu bez vremenskog ograničenja dragovoljno predavati zabranjeno i dozvoljeno oružje koje posjeduju.

Kako se uključiti u akciju “Manje oružja-manje tragedija” Orahovčanima su tijekom današnjeg prijepodneva dijeljenjem promotivnih materijala i odgovaranjem na pitanja pojašnjavali kontakt policajci Policijske postaje Orahovica, Stjepan Egert i Tomislav Szebenji.

Egert i Szebenji podsjetili su da se protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na tzv.”oružje kategorije A-zabranjeno oružje”, koje čine: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje…

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu, naglašava policija, nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti i tako osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.