Naslovnica Naslovnica Božićnica i ove godine 200,00 kuna

Božićnica i ove godine 200,00 kuna

689

Odlukom o financiranju nužnih rashoda i izdataka Grada Orahovice za razdoblje od 01.01. do 31.12.2020. koju je potpisala orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin i ove godine umirovljenicama s područja Grada Orahovice s mirovinom do 2.000,00 kuna te socijalno ugroženim osobama i osobama s invaliditetom koje primaju pomoć iz Grada Orahovice i Centra za socijalnu skrb Slatina – Podružnica Orahovica, bit će isplaćena božićnica u iznosu od 200,oo kuna.
Isplata božićnica, izvijestila nas je danas pročelnica JUO Marija Šafer, vršit će se od ponedjeljka 07. do petka 18. prosinca, svakim radnim danom od 08,oo do 12,00 sati na ulazu u gradsku upravu.
Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, pozvala je sve svoje sugrađane koji imaju pravo na božićnicu da ju preuzmu u zakazano vrijeme:
– U ova teška vremena, činimo sve kako bi starijim sugrađanima bar malo uljepšali nadolazeće božićne blagdane. I ovom gestom poručujemo da su nam u mislima i da im želimo puno zdravlja i osobne sreće – rekla je danas, a nakon potpisivanja Odluke gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.
Pravo na božićnicu imaju umirovljenici s područja grada Orahovice, čija mirovina ne prelazi 2.000,00 kn. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu imaju pravo na isplatu božićnice, ako zbroj mirovine iz inozemstva i mirovine koju primaju od HZMO – a ne prelazi iznos od 2.000,00 kn. Također, pravo na božićnice ostvaruju i osobe koje primaju socijalnu pomoć Centra za socijalnu skrb Slatina – Podružnica Orahovica.
Umirovljenici koji ostvaruju pravo na isplatu božićnice, dužni su prilikom isplate predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak isplaćene mirovine, a korisnici socijalne pomoći osobnu iskaznicu.
– Epidemiološka slika nije dobra i molim sve naše sugrađane koji će narednih dana doći u Gradsku pravu, da obvezno koriste zaštitu masku, držeći socijalnu distancu te se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera – poručila je pročelnica Marija Šafer.