Naslovnica Naslovnica Udruženje obrtnika Orahovica održalo redovnu godišnju Skupštinu

Udruženje obrtnika Orahovica održalo redovnu godišnju Skupštinu

245

U subotu se na redovnoj izvještajnoj godišnjoj Skupštini sastala udruga Udruženja obrtnika Orahovica, na kojoj je predsjednik Damir Vanek, podnio izvješće o radu za 2019. godinu i predstavio plan rada i financijski plan za 2021. godinu.
Podnoseći izvješće o radu, Vanek je rekao kako je u 2019. godini bilo više prijavljenih nego odjavljenih obrta, prijavljenih je 38, a odjavljenih 16. Zaključno s 31.12.2019 Udruženje obrtnika Orahovica brojalo je 198 obrtnika. U 2019. godini Udruženje obrtnika Orahovica dobilo je bespovratna sredstva Hrvatske obrtničke komore u iznosu od 58.800,00 kuna u svrhu krovopokrivačkih radova na zgradi Udruženja u Orahovici dok su samostalno uložili dodatna financijska sredstva u iznosu od 46.273,19 kuna za stolariju, elektroinstalacije i limarske radove. Ostvarena je i uspješna suradnja Udruženja s Hrvatskom obrtničkom komorom, Područnom obrtničkom komorom, te udruženjima u Pitomači, Slatini, Virovitici, a po potrebi i s drugim udruženjima komorskog sustava.
U svom djelovanju Udruženje je surađivalo s Gradom Orahovica, sa Službom za gospodarstvo, Poreznom upravom i Agencijom za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a u 2019. godini održana je i 1. večer obrtnika na kojoj su dodijeljena priznanja obrtnicima koji imaju obrt 20,25,30 i više godina.
Iz financijskog izvješća saznalo se da je Udruženje obrtnika u 2019. godini raspolagalo sa 154.264,24 kn dok su izdatci iznosili 183.842,41 kn.

U planu rada za 2021. godinu rečeno je kako će Udruženje prema statutu zastupati svoje članove i surađivati s tijelima lokalne samouprave kroz područja značajna za obrtništvo i poduzetništvo. U suradnji s Područnom obrtničkom komorom, Udruženje obrtnika Orahovica će sudjelovati i promicati osposobljavanje i obrazovanje za potrebe obrtništva i poduzetništva kroz licenciranje obrta za držanje naučnika, majstorske ispite, cehovska djelovanja i druge aktivnosti vezane uz cjeloživotno obrazovanje, a odbori za gospodarstvo i poticaje nastavit će i dalje intenzivno raditi na prijedlozima za grad Orahovicu.