Naslovnica Naslovnica Zahvala i pokloni najboljim učenicima

Zahvala i pokloni najboljim učenicima

667

Grad Orahovica danas je na prigodnoj svečanosti, nagradio najbolje učenike orahovačke osnovne i srednje škole. U Maloj gradskoj vijećnici u ime gradonačelnice Ana – Marije Petin, dobitnike je pozdravila voditeljica turističke zajednice Grada Orahovice Lana Jurkin, koja je dobitnicima zahvalila na svemu onom što su učinili do sada u školovanju ali i za svoju školu i Grad Orahovicu. Poklon bonove u vrijednosti od 1.000,oo kuna primili su za najboljeg učenika četverogodišnjeg usmjerenja Borna Katić. Patrik Marinić najbolji je učenike prošle godine u trogodišnjem obrazovanju, dok je Tena Rukavina proglašena najboljom učenicom osnovnoškolskog obrazovanja.
Svi oni danas su već na novim životnim putevima, Borna je student prve godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Patrik kruh zarađuje radeći već u jednoj tvrtki s područja općine Čačinci, dok je Tena Rukavina danas učenica prve godine srednje Medicinske škole u Osijeku.

– Zahvalio bi se na darovima zato što su oni u skladu s vremenom i nama su od velike pomoći. Pokloni će nam olakšati načine i školovanja i rada i komunikacije s ostalima koji su udaljeni od nas. Veliko hvala u ova specifična vremena svima vama u Gradu. Nadam se da se vidimo brzo u neka bolja vremena – rekao je u ime nagrađenih Borna Katić.
Orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin čestitala je nagrađenim učenicima rekavši kako je ulaganje u školstvo ulaganje u bolju orahovačku budućnost:

– Čestitam ovim posebnim mladim ljudima, na kojima leži budućnost Orahovice. Vjerujem kako su odabrali usmjerenja i fakultete te poduzeća u kojima će i dalje pokazivati svoja stečena znanja. Na žalost Grad Orahovica ove godine ne može nastaviti dvogodišnju tradiciju stipendiranja učenika i studenta zbog deset gradskih vijećnika koji nisu htjeli izglasati proračun. Ja mogu samo obećati da ću pratiti njihovo daljnje usavršavanje, a ljudima koji rade u prosvjeti, da kada me građani Orahovice ponovo izaberu za gradonačelnicu, da će u školstvo i obrazovanje biti uloženo puno više novca nego sada – poručila je danas najboljim učenicima orahovačke osnovne i srednje škole u prošloj godini, gradonačelnica Ana – Marija Petin.