Naslovnica Događanja Božićne jaslice postavljene na središnjem gradskom trgu

Božićne jaslice postavljene na središnjem gradskom trgu

361

Mjesec dana uoči Božića betlehemska štalica “došla” je u Orahovicu, a jaslice s figurama tek rođenog Isusa, Marije i Josipa te mudraca koji su se došli pokloniti Kristovu rođenju, ove su godine postavljene na pozornici na središnjem gradskom trgu.

Već ranije su, također u centru Grada, postavljene četiri adventske svijeće, a prva će biti upaljena ove nedjelje, 29. studenoga, kada će i početi Došašće, odnosno vrijeme intenzivne pripreme za Božić.

Iako je ispred jaslica postavljen natpis “zabranjeno diranje”, iz Grada Orahovice još jednom pozivaju građane da ne prelaze ogradu jaslica i ne diraju postavljene figure, a sve kako se iste ne bi oštetile, odnosno kako bi u izvornom stanju dočekale Božić.

Hoćemo li ove godine imati bijeli Božić, to još niti meteorlozi ne znaju, no jedno je sigurno, a to je da će svi ovi sadržaji, kao i neizostavne božićni ukrasi i lampice i u ovo teško vrijeme korona krize donijeti dio božićne čarolije, nadu i vjeru u bolje sutra i barem malo vratiti osmijeh na lica ljudi.