Naslovnica Naslovnica Postavljena nova prometna signalizacija

Postavljena nova prometna signalizacija

624

Grad Orahovica u suradnji s Policijskom postajom Orahovica postavio je novu prometnu signalizaciju u gradu. U ulici Kralja Zvonimira, kod Tiska, postavljeno je prometno ogledalo, kako bi vozači prilikom izlaska iz haustora mogli vidjeti pješake koji im dolaze od strane Tiska. Uz prometno ogledalo postavljen je i znak PAZI AUTO, koji pak upozorava pješake na mogući dolazak automobila ili dostavnog vozila.
– Želimo da sudionici u prometu, posebice oni najmlađi, budi što sigurniji i zato smo, a nakon razgovora sa stručnjacima, postavili ove znakove. Apeliram na sve vozače da pripaze kako u tim dijelovima grada, upravljaju svojim automobilima, jer mnoštvo djece se kreće upravim tim dijelovima grada – poručila je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.
Na inicijativu stanovnika ulice Antuna Mihanovića ( u blizini TOC-a), te nakon “divljanja” neodgovornih vozača tom ulicom, a kojom se kreće veliki broj djece i roditelja (u blizini škole i vrtića), postavljen je “ležeći policajac”, koji bi trebao utjecati na smanjenje brzine ali i na svijest vozača:
– Postavljanjem dodatne prometne signalizacije stvaraju se uvjeti za sigurnije prometovanje pješaka u tom dijelu Orahovice. Potez Grada da se tako pomogne pješacima je za svaku pohvalu, Apeliram na vozače da obrate pozornost na novopostavljenu signalizaciju – poručila danas policijska službenica za prometnu preventivu Policijske postaje Orahovica Marina Bartolović.