Naslovnica Naslovnica Centar za rehabilitaciju u Orahovici – u tijeku 1. faza radova

Centar za rehabilitaciju u Orahovici – u tijeku 1. faza radova

492

U skorijoj budućnosti Orahovica će dobiti Centar za prevenciju, dijagnostiku, liječenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti, koji će biti smješten u zgradi kurije Mihalović u kojoj je nekada bio smješten Dom zdravlja i rodilište, a sve donedavno i Gradska knjižnica. Rezultat je to uspješne suradnje grada Orahovice i osječkog Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo vrijedan oko 6 milijuna kuna, kojim će, nakon završetka radova, u Orahovici biti otvoren tek četvrti centar ovakve vrste u Hrvatskoj.
Trenutno su u tijeku radovi 1. faze koji bi trebali biti završeni kroz 6 mjeseci, a u tom periodu bit će postavljen novi krov i uređena gornja etaža veličine 1500 m2 iskoristive površine, što je gotovo dvostruko više u odnosu na sadašnjih 800 m2. Nakon toga uslijedit će unutarnje uređenje i opremanje prostora – rekao je danas za Radio Orahovicu, dekan Fakulteta, dr. Aleksandar Včev.
Zadovoljna dosadašnjim tijekom radova je i orahovačka gradonačelnica, Ana-Marija Petin, koja je podsjetila da je upravo Virovitičko – podravska županija pri vrhu ljestvice umrlih od kardiovaskularnih bolesti. Novi centar ne samo da će unaprijediti razvoj zdravstva, već će omogučiti i nova zapošljavanja ali isto tako će imati i veliku ulogu za razvoj turizma, posebice onog zdravstvenog – poručila je gradonačelnica Petin.