Naslovnica Čačinci Održan IX. Memorijal Željka Majora – Deset hodočasnika hodalo od Čačinaca do...

Održan IX. Memorijal Željka Majora – Deset hodočasnika hodalo od Čačinaca do Vukovara

276

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, a u spomen na poginulog hrvatskog branitelja i mještanina općine Čačinci, Željka Majora, koji je 20. studenog 1991. godine mučki ubijen na Ovčari, u subotu je u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Orahovica održan IX. Memorijal Željka Majora – Hodočašće hrvatskih branitelja i djece od Čačinaca do Vukovara.

Zbog pandemije korona virusa ovogodišnji Memorijal održan je u jednom danu, a program je započeo na Mjesnom groblju u Čačincima, gdje su počast Željku Majoru odali načelnik i zamjenik načelnika općine Čačinci, Mirko Mališ i Alen Jurenac, načelnik Policijske uprave virovitičko – podravske, Siniša Knežević i njegov zamjenik, Nenad Križić, predsjednik HVIDR-e VPŽ, Mato Bubaš te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na Mjesnom groblju u Čačncima nazočni su odali počast i poginulim hrvatskim braniteljima Franji Jusupu i Omeru Šiloviću, a potom još jednom Željku Majoru kod njegove spomen biste, na ulasku u ulicu koja nosi njegovo ime.

Deset hodočasnika u večernjim je satima sretno stiglo u Vukovar, gdje su na Ovčari te na Memorijalnom vukovarskom groblju odali počast Željku Majoru i svim braniteljima Vukovara.