Naslovnica Događanja Obilježena šesta obljetnica smrti Pave Vukelića – Paje

Obilježena šesta obljetnica smrti Pave Vukelića – Paje

1743

Prije šest godina, na današnji dan, zauvijek nas je napustio Pave Vukelić – Pajo, hrvatski branitelj, vitez Domovinskog rata.  Dužnu počast Paji, odali su danas njegovi prijatelji i suborci, izaslanstvo 81. gardijske bojne „Kumovi“ . koje je predvodio tajnik  Udruge Michael Mikločić, orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, te predstavnici grada Našica, zamjenik gradonačelnika i zastupnik u Hrvatskom saboru Hrvoje Šimić te Alan Šikić član Povjerenstva  hrvatskih branitelja Grada Našica.

Počast je odana, paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na Gradskom groblju u Orahovici na mjestu posljednjeg počivališta Pave Vukelića-Paje.

– Sve ono što je dao za svoju Domovinu i za svoju Orahovicu s ne može opisati riječima. Njegov život i djela govore sami za sebe. Ja vjerujem da ćemo se viđati svake godine i prisjećati se tako  njegovih herojstava, spominjati njegovo ime i prenositi sve te priče generacijama koje dolaze – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

U ime Udruge 81.gardijske bojne „Kumovi“ Paje se prisjetio tajnik Udruge Michael Mikolčić:

– Pajo je ostavio neizbrisiv trag u našoj postrojbi. Mi se njega sjećamo uvijek  s osmjehom na licu i jako nam nedostaje. Sjećamo se Pajine  žrtve, borbe i osobnosti i koja je usmjerila  i druge pripadnike  bojne da idu njegovim putem i da se sa svim srcem bore za našu Hrvatsku – rekao je Mikolčić.

Hrvoje Šimić, zamjenik gradonačelnika Grada Našica, zastupnik u Hrvatskom saboru i ravnatelj našičke bolnice:

– Dolaskom danas ovdje prisjećamo se i odajemo još jednom počast Paji za sve ono što je učinio za RH. Pajo je povezao naše gradove Našice i Orahovicu zauvijek  svojim djelovanjem i kao hrvatski vojnik ali i kao sportaš.  Pajo je proslavio  naš grad postavši prvak svijeta kao član Športske Udruge  Šaran Našice.  Imao sam priliku družiti se i provoditi vrijeme uz takvog velikana  i meni je to iznimna čast. Potrudit ću se dolaziti svake godine ovdje na orahovačko groblje odati počast njegovom djelu i životu – zaključio je Šimić.

Pave Vukelić – Pajo preminuo je od posljedica moždanog udara 15. studenog 2014. godine, a na posljednje počivalište ispratilo ga je  više od 3.000 ljudi.