Naslovnica Naslovnica Bjelovar-Papuk odgođeno, rezultat Papuka i Podravine pod istragom zbog nastupa mlađeg igrača

Bjelovar-Papuk odgođeno, rezultat Papuka i Podravine pod istragom zbog nastupa mlađeg igrača

643

Dvije sportske vijesti danas dolaze iz orahovačkog trećeligaša. Naime, prvenstveni susret 11. kola Treće lige Sjever, koji se trebao igrati u subotu u Bjelovaru između Bjelovara i Papuka je odgođen, a razlog je nekolicina pozitivnih igrača na virus Covid – 19 u redovima Bjelovara. Termin odigravanja susreta bit će donesen naknadno.
A druga vijest nije nimalo ugodna. Naime, nakon pobjede kontra Podravine, povjerenik za natjecajne Treće HNL Sjever Ivan Novak donio je Rješenje da se utakmica 10. kola između Papuka i Podravine NE REGISTRIRA postignutim rezultatom te se pokreće postupak, a vezan uz ulazak u igru igrača Papuka Kimija Poljaka u 87. minuti utakmice. Mlađahni Kimi Poljak ušao je u igru u 87. minuti , a prema uvidu u COMET sustav , Poljak nema navršenih 16 godina života na dan utakmice, te samim time nije imao pravo nastupa za seniorsku momčad Papuka sukladno članku 74. Pravilnika o nogometnim natjecanjima HNS-a. Dopunsko očitovanje moraju dostaviti predstavnik orahovačkog kluba Vlado Karakaš, delegat utakmice Branko Slatina i četvrt sudac Dino Sabljić.
Prema informacijama s kojima raspolaže Radio Orahovica dopunsko očitovanje je spremno i bit će poslano na vrijeme. Odluka bi trebala biti donesena početkom narednog tjedna.
Previd se u klubu dogodio i tu nema rasprave, no šteta koju će Papuk pretrpjeti oduzimanjem bodova, u slučaju registracije utakmice u korist Podravine, bit će gotovo nenadoknadiva…….