Naslovnica Naslovnica Maestro Ninčević vodio Papuk do pobjede

Maestro Ninčević vodio Papuk do pobjede

1020

Treća HNL Sjever – 10. kolo Papuk – Podravina Ludbreg 3:1

Maestro Domagoj Ninčević danas je odigrao baš tako, maestralno. S kapetanskom trakom oko ruke,  „Ninđa“ je dirigirao orkestrom manirom najboljeg dirigenta. Lopte su mu imale oči, a pluća su bila velika kao Papuk. Devedeset minuta njegovi su okretaji bili u „crvenom“ ali motor se nije pregrijao. Maestro naklon do poda !

                Pisao sam ovo isključivo radi ovog plavokosog momka koji ove sezone igra nogomet za nogometne sladokusce. Poslije svake njegove partiture uvijek ista priča, „momak za naslovne uloge. 

                Većina momčadi još nije počela upotrebljavati pravi žilet, a danas su bili glave uzdanice Majdenićeve momčadi. Marinić, Slaven Mimić, Mardešić, poslije Čes, Poljak, Kratzl, no taj plavokosi momak s kapetanskom trakom oko ruke…….

                Papuk je susret dočekao bez sedam prvotimaca, „žutica“ i  ozljede prorijedili su orahovački kadar, ali Majdenić je hrabro postavio momčad. Iza lopte i onda visoki presing, trka do razine iznemoglosti. Papuk je bio bolji i od samog starta je prijetio, prvo je Vratković u osmoj iz slobodnjaka dobro zagrijao Kovačića čiji odbijanac  Čavić šalje tik pored vratiju. U 17. gosti imaju zicer ali lopta odlazi tik pored vratiju, a nakon udaraca glavom. U 28. minuti Ninčevićev udarac Kovačić opet brani, da bi samo minuti kasnije Matoković također bio neprecizan. U 36. minuti Matoković je okrenuo i vratara no lopta je odbijena u korner. Iz tog kornera Stipe Ćavić na prvoj stativi krasno tuče glavom, na putu do mreže lopta je pogodila nesretnog Dumbovića za 1:0 U drugom  dijelu Papuk još bolji. U 51. minuti Matoković gura Zdelara u „mrtvaca“ no umjesto lijevom tuče desnom i ode još jedan zicer. Ipak četiri minute kasnije  opet Matoković i Zdelar donose radost domaćim navijačima. Krasno ostavljena lopta Matokovića,  Zdelar punom para mrežu nemoćnog Kovačića. Ipak gosti se ne predaju te u 62. minuti preko Goluba, koji se najbolje snašao u gužvi, smanjuju rezultat na 2:1. Utakmica je končano riješena u 70 minuti. „Plavokosi“ je povukao, Matoković bio na pravom mjestu i onako manirom rasnog strijelac nutarnjom stranom kopačke, skida paučinu  Kovačića, koji se nije niti pomaknuo.  Do kraja susreta još nekoliko situacija koje su mirisale na pogodak, no Mahaček i Kovačić sačuvali su svoj vrata.

– Čestitam momcima na predstavi i pobjedi. Ponosan sam na njih.  Nakon dva poraza napokon smo osvojili tri boda. Puno problema smo imali. Šest igrača prvi puta je nastupilo danas. Bilo je i greška no vidjelo se na terenu da ipak nešto radimo na treningu. Vjerovao sam u pobjedu i ove dečke. Puno prilika smo promašili. Ninčević je danas dobio traku jer sam vjerovao kako on može donijeti prevagu. Pogodio sam. Čestitam gostima na fer predstavi – rekao je danas nakon utakmice zadovoljni trener Majdenić.

Sada svi čekaju četvrtak……….

Fotografija: Vladimir Grabovac