Naslovnica Čačinci Do kraja godine bit će završeni radovi na izgradnji zgrade Dječjeg vrtića...

Do kraja godine bit će završeni radovi na izgradnji zgrade Dječjeg vrtića u Čačincima

320

Načelnik općine Čačinci Mirko Mališ jučer je u Čačincima predsjedavao sastankom na kojem su nazočili čelnici tvrtke koja izvodi radove na izgradnji nove zgrade Dječjeg vrtića te nadzornim organom i konzultantskom tvrtkom koja pak provodi projekt izgradnje. Radovi, koji su trebali biti završeni do početka ove pedagoške godine obilato kasne, no oni se ipak bliže kraju, rekao je danas za Radio Orahovicu općinski načelnik Mirko Mališ. U tijeku su radovi na uređenju fasade i okoliša te na unutrašnjem uređenju. Do kraja studenog mjeseca poslovi bi trebali biti završeni, a nova zgrada Dječjeg vrtića u Čačincima trebala bi dobiti uporabnu dozvolu polovinom mjeseca prosinca. Dodao je Mališ kako će nakon ishodovanja uporabne dozvole, početi proces preseljenja:
– Radovi su kasnili i kasne zbog nespremnosti izvođača radova u pojedinim fazama izgradnje, ali i pandemije koronavirusa, no danas smo se dogovorili kako će oni biti završeni do kraja ove godine. Nadamo se nastavku lijepog vremena koje je u ovoj fazi radova itekako potrebno. Veselimo se svi skupa končanom završetku radova i preseljenu – rekao je načelnik Mališ.
Podsjetimo se, izgradnja Dječjeg vrtića financirana je europskim novcem iz programa Ruralnog razvoja, Ministarstva poljoprivrede te iz Proračuna općine Čačinci.
Dovršetkom radova općina Čačinci dobit će jedan novi moderan vrtić kojeg će moći pohađati 52 mališana u tri odgoje skupine. U dvije skupine, bit će smješteno po dvadeset mališana, dok će jasličku skupinu pohađati 12-oro djece.
Prije nekoliko dana općine Čačinci, Čađavica i Crnac potpisale su Ugovor o osnivanju Javne ustanove Dječji vrtić “Lipa” prve takve ustanove u Hrvatskoj. Sporazumom je dogovorno kako će sjedište ustanove biti u Čađavici, te kako će umjesto tri ravnatelja i tri tajnika javna ustanova imati samo jednog ravnatelja, a s ušteđenim novcem financirat će logoped i ostali stručnjaci koji će umnogome doprinositi radu vrtića.
Dodajmo još da je projekt izgradnje Dječjeg vrtića u Čačincima težak oko milijun eura.