Naslovnica Naslovnica Papuk u subotu protiv drugoplasiranog Radnika

Papuk u subotu protiv drugoplasiranog Radnika

380

Iako orahovački sport i dalje pati (nema proračunskog novca) Papuk mirno brodi trećeligaškim natjecanjem. Da nije bilo lutanja u srazu protiv Virovitice, te nesretnog poraza od Poleta i “samo” boda protiv lidera, Orahovčani bi danas s vrha gledali na ostatak lige, no i 11 bodova te sedmo mjesto izgledaju vrlo dobro. Kuglice ždrijeba dodijelile su Papuku u narednih desetak dana (deveto i deseto kolo) dva domaćinstva, prvo ove subote protiv Radnika, a potom za tjedan dana Podravinu iz Ludbrega. Papuk iz oba sraza želi izaći neokrznut, što automatski znači skok u poretku na ljestvici te legitimno iskazivanje interesa za vrlo visok plasman. Trener Majdenić za Radio Orahovicu kazao je kako u subotu želi rastrčan i borben Papuk:
– Ovaj tjedan su nas malo poremetile vremenske neprilike u radu. Ciljano smo trenirali nešto smanjenim intenzitetnom kako bi ove subote imali što više svježine. Na raspolaganju imam sve igrače, a očekivanja su vezana samo uz pobjedu i to bez ikakvih kalkulacija, iako Radnika itekako respektiramo. Dodao bih da smo i mi momčad koju se mora respektirati, jer od kada sam tu, u tri kola smo postigli čak deset pogodaka – rekao je Majdenić.
Teren će biti mekan i malo teži za igru, a to bi trebalo više dogovarati lakšim i lepršavijim momčadima:
– Očekujem teren na kojem ćemo moći nesmetano igrati nogomet. Mi smo momčad koje igra od zadnje linije, kombinatorika kroz središnjicu do jednostavne završnice – kaže Majdenić.
Papuk želi igrati strpljivo napomenuo je Majdenić, koji je zaključio:
– Smanjiti moramo individualne greške u obrani na minimum, sredina mora biti strpljiva, a u fazi napada moramo donositi jednostavnija rješenja kako bi iz prvih pravih prigoda počeli zabijati – zaključio je Majdenić koji je i danas pozvao sve ljubitelje nogometa da dođu na stadion kako bi svojom podrškom pomogli Papuku u ostvarivanju što boljeg rezultata.