Naslovnica Događanja U nedjelju 18. listopada “Sajam malih životinja” u Orahovici

U nedjelju 18. listopada “Sajam malih životinja” u Orahovici

242

U organizaciji Udruge za uzgoj i zaštitu malih životinja “Slavuj” Orahovica, u Orahovici će se ove nedjelje, 18. listopada, održati prvi prodajno-izložbeni Sajam malih životinja. Bit će to prvi takav sajam ikada održan u Orahovici:

– Jako sam zadovoljan odazivom izlagača i uzgajivača kojih će za prvi puta biti poprilično – rekao je danas za Radio Orahovicu predsjednik udruge Krunoslav Andelfinger. Na sajmu, koji će biti prodajnog karaktera, moći će se pogledati ali i kupiti papagaji, golubovi, kunići, kokoši, guske, patke, fazani, zamorci, hrčci i ostale male životinje iz obiteljskog uzgoja:

– Ljudima je nepoznato koliko se ovim hobijem ali i poslom bavi uzgajivača na području Slavonije. Ima nas mnogo i bit će pravo zadovoljstvo vidjeti sve nas na jednom okupu – kazao je Andelfinger.

Izložbeno – prodajni Sajam malih životinja bit će održan u ulici Vladimira Nazora, u prostoru bivše tvornice za preradu voća , u blizini plastenika, odnosno Gradskog groblja. Sajam će biti otvoren od 07,00 do 12,00 sati, uz slobodan ulaz. Na ulazu u sajamski prostor bit će postavljena donatorska kutija, napomenuo je Andelfinger koji je zaključio kako će sav prikupljeni novac biti utrošen u daljnjem radu Udruge:

– Planiramo narednog mjeseca ponoviti Sajam, a stremimo tome da od naredne godine jednom mjesečno u našem Gradu održavamo takve manifestacije jer u ovom vrijeme pandemije izložbe je još uvijek teško gotovo nemoguće organizirati, ali one nisu niti u preporukama našeg Saveza – zaključio je Andelfinger.