Naslovnica Koronavirus Korona virus u VPŽ – Najnoviji podaci: Za još četiri osobe, po...

Korona virus u VPŽ – Najnoviji podaci: Za još četiri osobe, po dva muškarce i žene potvrđen je COVID-19, ukupno ih je dvanaest

241

U ponedjeljak kasno poslijepodne, stigli su pozitivni nalazi za još četiri osobe (dvije žene i dva muškarca), pa je epilog testiranja provedenih u subotu i nedjelju, ukupno 12 novo zaraženih korona virusom s našeg područja, izvijestio je Stožer civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Od navedenog, sedam je žena, pet je muškarca, šestero ih je srednje, četvero je starije životne dobi. Dvoje je djece. Petero ih dolazi iz samoizolacije i zaraženi su od svojih kontakata, a petero ih je korona virus dobilo na svadbenim svečanostima… Osim dviju osoba koje su asimptomatske, ostali imaju blage simptome bolesti COVID-19. Oporavilo se je šest osoba, te oni više nisu na popisu oboljelih od korona virusa. U samoizolaciji je trenutno 210 osoba. U Općoj bolnici Virovitica je osam COVID-19 pacijenta. S područja Virovitičko-podravske županije u KBC-u Osijek je dvoje pacijenata. Jedna se nalazi na Klinici za infektologiju na kisiku, a druga je u respiracijskom centru, na respiratoru.

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 321 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Od toga, 69 ih je trenutno aktivno, 243 osoba se je oporavilo, dok je pet žena i četvero muškaraca preminulo.