Naslovnica Naslovnica Matija Matoković prvi topnik trećeligaškog Sjevera

Matija Matoković prvi topnik trećeligaškog Sjevera

444

Nakon šest odigranih kola Treće HNL Sjever, Matija Matoković, udarna igla Majdenićeve momčadi, prvi je strijelac lige. Pojačanje iz Valpova, iako se u prvim kolima tražio te dobivao minutažu na kapaljku, u proteklih nekoliko utakmica pokazao je koliko je moćan i jak. Zabio je Matija dva protiv Poleta, “utrpao” je i Ždralovima, dok je u Murskom Središću hat-trickom poručio da nije “roba s greškom” . Iako ne korpulentan kao Petković, Matoković rijetko gubi skok duel, a instinkt za postići gol je na najvećem “levelu”. Takva špica poput Matokovića, jako dugo nije trčala orahovačkim zelenim tepihom. Matokovića čelnici kluba trebaju vezati čvrstom omčom kako bi do kraja sezone predvodio Papukov napad, jer njegova kvaliteta je danas neupitna. Mnogim kritičarima, igrama, pogocima te zalaganjem na terenu, začepio je usta, poručivši da je nogometaš za naslove uloge. Po dva pogotka za Papuk postigli su Benjamin Radinković i Marin Čavić, dok je jedan pogodak u dosadašnjih šest kola upisao Borna Mimić.
Jedan pogodak manje u odnosu na orahovačku devetku postigli su Rok Horaček, Bruno Kunštek, Landry Jean De Dieu Kamga, Roberto Skolibar, Igor Sabol, Tihomir Šoštarić i Matija Vrbanić.
Potvrdu top forme, Matoković će moći pokazati već u subotu kada u Orahovicu stižu varaždinski “Bumbari” i njihovi vjerni White stonesi. (fotografija; Matija Matoković Facebook)