Naslovnica Koronavirus Na području Virovitičko-podravske županije u zadnjih 24 sata testirano 45 osoba uz...

Na području Virovitičko-podravske županije u zadnjih 24 sata testirano 45 osoba uz jedan pozitivan uzorak

242

Odluka Opće bolnice Virovitica po kojoj svi pacijenti koji dolaze na hospitalizaciju se testiraju na korona virus, jer se na ovaj način štite i pacijenti i zdravstveno osoblje, pokazala se opravdanom, a posebno je to vezano za osobe koje su asimptomatske, koje nemaju vidljive simptome bolesti, ali su širitelji virusa.

Naime, jedan mladić s područja Virovitičko-podravske županije, testiran je na virus SARS-CoV-2 prije operativnog zahvata. Iako nije imao simptome bolesti, u sebi je nosio virus. Bio je asimptomatski i jedini je od, u posljednja 24 sata testiranih 45 osoba, koji je pozitivan na COVID-19. Njegov izvor inficiranja epidemiološki se utvrđuje.

U Općoj bolnici Virovitica trenutno je hospitalizirano troje COVID-19 pacijenata. Istodobno, u KBC Osijek nalaze se tri osobe (jedna u respiracijskom centru i dvoje na klinici za infektologiju). Četiri osobe su se oporavile od korona virusa i više nisu na popisu oboljelih. U samoizolaciji se nalazi 166 osoba.

Iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, apeliraju na odgovorno ponašanje, uz pridržavanje sigurnosnih i epidemioloških mjera. Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 213 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Od toga, 48 ih je trenutno aktivno, 157 osoba se oporavila, dok su četiri muškarca i četiri žene preminuli.