Naslovnica Naslovnica Sjednica Gradskog vijeća prekinuta zbog nedostatka kvoruma

Sjednica Gradskog vijeća prekinuta zbog nedostatka kvoruma

771

Zbog nedostatka kvoruma, jučerašnja treća sjednica Gradskog vijeća, je prekinuta i trebala bi biti nastavljena sutra. I tijekom jučerašnje sjednice prevladavali su disonantni tonovi, uvrede na osobnoj razini, a sve je rezultiralo odlaskom četiri vijećnika (vijećnici su se ispričali da imaju privatnih obveza) sa sjednice, što je dovelo do nedostatka kvoruma, pa je predsjednik Vijeća Saša Rister samo mogao konstatirati kako nema daljnjih uvjeta za rad i donošenje Odluka.
Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, te Aktualnog sata, gradski su vijećnici, njih 12, saslušali informaciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Virovitica o nezaposlenosti i zapošljavanju u 2019. godini, te Izvještaj o radu Centra za socijalnu skrb Slatina također za 2019.godinu. Najviše rasprave vodilo se oko izvješća Policijske postaje Orahovica o stanju sigurnosti i problematici kriminaliteta na područja grada u protekloj godini, posebice vezano uz požare koji su se u prigradskom naselju Duzluk događali tijekom ove i prošle godine. Također, vijećnike je zanimalo zašto svoj djeci nije bio omogućen upis u Dječji vrtić te zašto Grad Orahovica još uvijek nije osigurao adekvatan skladišni prostor Gradskog društva Crvenog križa. Sva izvješća i informacije donesenu su većinom glasova ili jednoglasno. Uslijedio je potom izbor nekoliko Komisija i Odbora, pa su na prijedlog Odbora za izbor i imenovanja u Odbor za statutarno – pravna pitanja izabrani, Karmen Halgaš, Igor Hozić i Ljiljana Borić. U komisiju za predstavke i pritužbe izabrani su Danijela Kordoš, Tomislav Petrušić i Suzana-Đebro Maričić. Odbor za komunalne djelatnosti čine Stjepan Troha, Marko Borić, Radoje Medenica, Boris Čiča i Zdravko Dijaković, dok su u Odbor za priznanja izabrani Nives Katalinić, Lana Jurkin i Valentina Špalj.
Dajana Šalek, Vlatka Hrčan i Sonja Gluvaković-Gotler, predložene su, a potom i izabrane za suce porotnike Općinskog suda u Virovitici, dok je Maja Škraba izabrana za suca porotnika za mladež Općinskog suda u Virovitici. Uslijedila je potom desetominutna stanka, nakon koje, kao što smo već rekli, sjednica više nije nastavljena, zbog nedostatka kvoruma.