Naslovnica Događanja Sutra akcija Policijske postaje Orahovica – “Uvjeti i načini održavanja kućnih ljubimaca”

Sutra akcija Policijske postaje Orahovica – “Uvjeti i načini održavanja kućnih ljubimaca”

535

Policijska postaja Orahovica sutra od 15,oo do 21,00 sat provodit će na području Grada Orahovice preventivnu aktivnost sukladno “Odluci o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, te divljim životinjama pronađenim izvan prirodnog staništa na području Grada Orahovice”. Tom prilikom provodit će se prvenstveno preventivne mjere u suradnji s komunalnim redarom Grada Orahovice, a u cilju podizanja svijesti vlasnika pasa na odgovorno držanje pasa i postupanje prilikom kretanja na javnim i drugim površinama. U slučaju grubog kršenja odredbi Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira ili Odluka Grada Orahovice, vlasnici će biti sankcionirani.
Ova preventivna akcija bit će usmjerena i prema svim vlasnicima pasa s intencijom na pse koji spadaju u kategoriju “opasan pas”, radi upozoravanja na obvezu odgovornog držanja pasa, te korištenje povodca i brnjice prilikom kretanja na javnim površinama i drugim mjestima.
Do intenziviranja mjera od strane policije i komunalnog redara došlo je zbog iskazane zabrinutosti građana i mještana u vezi neodgovornog ponašanja vlasnika pasa koji prilikom kretanja šeću iste bez povodca i brnjice. Također, kod građana je vidljivo iskazan strah za djecu ali i njih same prilikom susreta s pisama koji nisu na povodcu, pa je u posljednje vrijeme sve više obraćanja policiji s navedenim problemom. (fotografija: kucni – ljubimci.com